Az ajkai Bródy Gimnázium nyerte az iskolák versenyét

2019.12.17. 14:00

Sajtó és tanulás: Lázár Henrik Temuzsiné lett a Veszprémi Napló Aranytolla

A Sajtó és tanulás (Séta) program legjobb írásaiért vehették át díjaikat a középiskolás szerzők szerkesztőségünkben kedden.

Tóth B. Zsuzsanna

Néző László, lapunk főszerkesztője a Séta program első három helyezett diákjával, valamint a kisérőikkel

Fotó: Tóth B. Zsuzsanna/Napló

Néző László főszerkesztő köszöntőjében az újságíró szakma színességéről beszélt. – Pont ez a szép benne, meg kell próbálni mindig újat mondani, vagy ugyanazt a történetet mindig másképp megírni. A szakma miatt is hoztuk létre a programot, hiszen egyik célja, hogy akik részt vesznek benne, azok a diákok esetleg kedvet kapjanak később ahhoz, hogy újságíróként dolgozzanak, akár a Naplóban, akár a Mediaworks médiumainak egyikében.

Néző László, lapunk főszerkesztője a Séta program első három helyezett diákjával, valamint a kisérőikkel Fotó: Tóth B. Zsuzsanna/Napló

A feltörekvő újságíró-palántáknak van tere, annál is inkább, hiszen az idei évtől az alapítványunk és a Petőfi Irodalmi Múzeum a Nemzeti Tehetség Programmal karöltve újságíró-iskolát is indít. Keressük tehát a tehetséges fiatalokat, akik esetleg a mi szakmánkban helyezkednek el.

Néző László átadja a díjat Varga Izabellának
Fotó: Tóth B. Zsuzsanna/Napló

- A másik cél népszerűsíteni a Naplót, hiszen az olvasók többsége nem éppen a fiatalok közül kerül ki, de ha írjátok az újságot, talán többen lesznek – mondta Néző László, és megköszönte a diákoknak, hogy részt vettek a Séta programban, megjelentethette a Napló a cikkeiket, így érdemessé váltak arra, hogy díjat kapjanak.

Néző László átadja a díjat Makkos Veronikának
Fotó: Tóth B. Zsuzsanna/Napló

A főszerkesztő megköszönte továbbá a szülők és a pedagógusok munkáját és átadta a díjat a legjobb cikkek szerzőinek: az első helyezett Lázár Henrik Temuzsinnak, a veszprémi Noszlopy Gáspár Gimnázium 9. A osztályos diákjának, aki az Aranytollat érdemelte ki és 25 ezer forint értékű könyvutalványt kapott; a második helyezett Makkos Veronikának, az ajkai Bródy Imre Gimnázium és AMI 10. G osztályos diákjának, valamint a harmadik helyezett Varga Izabellának, a pápai Türr István gimnázium 10. F osztályos diákjának.

Néző László átadja a díjat Lázár Henrik Temuzsinnak, a veszprémi Noszlopy Gáspár Gimnázium 9. A osztályos diákjának, aki az Aranytollat érdemelte ki Fotó: Tóth B. Zsuzsanna/Napló

Az első három helyezett részvételi jegyet is kapott a nyári Séta-táborba.

Az iskolák közti összetett versenyt az ajkai Bródy Imre Gimnázium és AMI nyerte, az intézmény kapta a 150 ezer forintos ajándékutalványt.

A nyertesek írásai itt olvashatók:

Lázár Henrik Temuzsin: Rajzolt hősök

Makkos Veronika: Bródysok Európáért

Varga Izabella: Megrendítő előadás

SÉTA 2019 összes cikke ITT elérhető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!