Értékőrző diákok

2021.06.07. 17:30

Füredi csapat nyerte a tradicionális megyei vetélkedőt

Vetélkedőt szervezett a Veszprém megyei önkormányzat 7–8. osztályos diákok részére Veszprém megye értékei címmel. A megmérettetés döntőjét a megyeháza Szent István-termében rendezték.

Juhász-Léhi István

20210604. Veszprém Megyeháza, Szent István terme. Veszprém megye értékei vetélkedő Fotó: Pesthy Márton PM Veszprém Megyei Napló

Fotó: Pesthy Márton/Napló

Az immár tradicionális vetélkedő célja idén sem változott: a fiatalok a felkészülés során ismerjék meg szűkebb és tágabb környezetük kincseit. Továbbá nagy hangsúlyt helyeztek az értékek gyűjtésével, megőrzésével, ápolásával kapcsolatos nevelésre. Az első két fordulót online bonyolították le, a döntőbe az összesített eredmények alapján tíz csapat jutott be.

Vörösmarty Éva zsűritag, a Veszprém megyei önkormányzat közgyűlésének alelnöke kiemelte: a koronavírus-járvány megjelenése óta először telt meg élettel a Szent István-terem, ez az első szabad rendezvény a megyeházán. Hozzátette, a verseny kiváló lehetőséget teremtett arra, hogy a diákok játékos formában megismerjék a magyar és megyei értékeket, a hungarikumokat.

Hullerné Takács Ilona, a Balatonfüredi Radnóti Miklós Általános Iskola történelemszakos tanára a verseny előtt a Naplónak elmondta, a Rehák András, Kovács Levente és Újházi Kristóf által alkotott, Béres Cseppek névre keresztelt csapatukkal azért neveztek a megmérettetésre, mert évek óta szeretik a balatonfüredi értékeket, a hagyományőrzést. Időről időre fejet hajtanak azon tudósok előtt, akik találmányaikkal gazdagították a magyar örökséget. Megjegyezte, a gyerekek nyitottak minderre, nagyon várták a versenyt, hiszen az elmúlt időszakban a pandémia miatt sok program elmaradt.

A megyei értéktár-vetélkedőt végül a Balatonfüredi Radnóti Miklós Általános Iskola Béres Cseppek csapata nyerte meg. A képzeletbeli dobogó második fokára a Nyirádi Erzsébet Királyné Általános Iskola Dr. Szalai Miklós Tagintézményének Hunok elnevezésű csapata állhatott, míg a harmadik helyen ugyanennek az oktatási intézménynek az Eprek néven versenyző csapata végzett.

Minden részt vevő diák és pedagógus meglepetésajándékot kapott a szervező megyei önkormányzattól.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!