Kultúra

2022.04.30. 19:00

Mozgóképfesztivál három városban

A Magyar Mozgókép Fesztivált június 9. és 12. között a Nemzeti Filmintézet és a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program közös szervezésében rendezik meg.

Rimányi Zita

Különleges élményt ígér a közönségnek és pezsgő találkozó a magyar filmeseknek. A hazai filmek ünnepén három városban – Veszprémben, Balatonfüreden és Balatonalmádiban – kilenc helyszínen csaknem száz magyar filmet láthatnak a filmbarátok, melyek közül húsz hazai premier. Új helyszínként bekapcsolódik a veszprémi História Malomkert és a Játékszín. Ott vetítik a fesztivál nyitófilmjét, Fazekas Péter A játszma című alkotását Nagy Zsolttal, Kulka Jánossal, Hámori Gabriellával és Scherer Péterrel a főszerepben. A fesztivál megemlékezik a száz éve született Pécsi Sándorról és a százhúsz éve született Jávor Pálról. Az eseményt a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program bonyolítja le, a háziasszony Juhász Anna lesz. A hardcore rajongók már most válthatnak early bird bérletet, és lesz diák-, nyugdíjas-, helyi kedvezmény.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!