Szerelmen innen és túl

2019.03.26. 17:00

701-es csoport: sok helyütt kíváncsiak a pápai zenekarra

Annak ellenére, hogy nehezen egyeztetik össze a zenekari tagok dolgait, mégis igyekszik kihozni magából a legtöbbet a pápai 701-es csoport.

Laskovics Márió

Fotó: Laskovics Márió/Napló

Szerelmen innen és túl címmel, új hangzással adott koncertet a 701-es csoport múlt szombaton a csóti faluházban. A harminchat éve az ELTE kollégiumának 701-es szobájában megalakult, és az utóbbi években fiatal zenészekkel kibővült együttes frontembere, Csigi Zsolt elmondta, főleg dal-vers fesztiválokon szoktak fellépni. A csóti koncert volt az idei turnéjuk második állomása. Előtte az Öröm a zene című tehetségkutatón játszottak, februárban Szombathelyen. Április elején a budapesti József Attila vers-dal fesztiválon, a versmegzenésítők és dalosok találkozóján, a hónap végén pedig a herényi virágkarneválon lépnek fel. Reményeik szerint júniusban Dunapatajon, júliusban Székesfehérváron és Hosszúperesztegen, augusztusban Bozsokon állnak színpadra.

A 701-es csoport másodjára lépett fel Csóton. Balról Illés Csaba, Kemenczki Gábor, Csigi Zsolt, Marton Bence és Lődi Bence Fotó: Laskovics Márió/Napló

– Be vagyunk táblázva, de emellett mindegyikünk végzi a dolgát, sokfelé vagyunk. Marton Bence és én Budapesten dolgozunk, a többiek Pápán, a zeneiskolában. Lődi Bence gyakran jár ausztriai fellépésekre – jegyezte meg Csigi Zsolt.

A zenekar másik alapító tagja, Illés Csaba hozzátette, a csóti produkció előtt egy főpróbára volt idejük. Egyébként a próba és a koncert is sűrített élmény, mely során koncentrálni kell, és a pillanat keresztmetszetében kell a maximumot nyújtaniuk.

A Csigi Zsolt (ének, gitár), Illés Csaba (szintetizátor, hegedű, brácsa, gitár), Kemenczki Gábor (gitár, ukulele), Marton Bence (basszusgitár) és Lődi Bence (ütős hangszerek) alkotta formáció második alkalommal nyűgözte le szövegcentrikus, érzelmes dalaival a csóti publikumot. Kékesi István polgármester a tavalyi előadás sikere miatt hívta vissza a zenekart, akik szeretnének tradíciót teremteni, és évente adni egy koncertet a községben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában