Kultúra

2017.03.30. 11:46

A Balaton-felvidéki Kék túra rövidfilmen

Veszprém - A Megyei Könyvtár közösségi termében vetítették le Szegedi József utazó, amatőr filmkészítő , a Tájak –Korok- Múzeumok Egyesület tagjának, utazójának önállóan készített kisfilmjét a Balaton-felvidéki Kék Túra útvonaláról.

Jákói Bernadett

A napjainkra is már egyre frekventáltabb értékű túraút - többségében - mai útvonalán haladt az 1938-ban elindított Szent István vándorlás is.

A 2013-ban készített utifilm felvételéhez mindössze 5 nap állt rendelkezésre, ez idő alatt bejárták a Balaton-felvidéki, fehér alapon kék sávval jelzett Kék túraútvonal Badacsonytól Litérig tartó szakaszát.

Szegedi József nyugdíjas, amatőr kisfilm készítő az 59. filmjét mutatta be,  ezúttal  a Megyei Könyvtárban

A ma nyugdíjas Szegedi József ifjú kora óta fényképez, később a technika fejlődésével átváltott a videózás világába. Azóta ragadja magával a honi táj, a természeti és épített örökség páratlan szépsége és máig ható üzenete.

A kamerával megörökített útvonalról, a csodaszép panorámáról, a festőien szép vendégfogadó falvakról, településekről, azok nevezetességeiről részletes ízelítőt kaphatott a közönség.

A film annak a 13 részes Balaton-felvidéket bemutató sorozatnak az epizódja, ami kifejezetten a balatoni táj látnivalóit, tájegységeit emeli a túrázni, kirándulni vágyók elé. A hon- és tájismereti értékeket közvetítő, általa készített ismeretterjesztő filmeket nyugdíjas kluboknak, természetjáróknak, érdeklődőknek mutatja be az alkotó.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!