Kultúra

2017.08.27. 19:00

A fény a fotós barátja, de meglepetéseket is okozhat

PÁPA A természet tükre címet viseli Kovács Imre fotográfus kiállítása, melynek fontos témája a tükröződés. Észrevehetjük a pontosságot, a precizitást, ami kiemelt szerepet tölt be az alkotó életében. Nagyszerű képek ezek, ragyogóan elrendezve.

Polgár Bettina

Így fogalmazott Horváth Géza fotóművész Kovács Imre fotográfus tárlata megnyitóján. A több mint harminc fotóból, valamint közel száz fényképezőgépből és fotóeszközből álló kiállításnak a Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ színház-
épületének emeleti előtere ad otthont.

A megnyitó alkalmával Mező Lászlóné Aranyosi Ervin A fénykép örök című versét szavalta el, majd Horváth Géza köszöntötte a jelenlévőket. - Létezik egy csodálatos megfogalmazás: a fényképészet a fény által közvetített képi információk rögzítése technikai eszközök, fényképezőgép, fényérzékeny anyagok segítségével - hangsúlyozta Horváth Géza, aki kitért a fotózás fejlődésének fontos állomásaira is.

- Kovács Imre 1972-ben született Pápán, házasságban él, két fiúgyermeket nevel. A pápai bázisrepülőtéren hivatásos katonaként dolgozik. 2006-ban megvalósította a gyermekkori álmát: elvégezte a fényképésziskolát. A hobbinak indult fotózás mára hivatássá vált számára. Két műfajban érzi igazán otthon magát, az esküvői és a műtermi fotózásban. E két profilt erősíti, gondolja újra nap mint nap egy-egy újszerű beállítás reményében - ismertette a fotóművész.

Horváth Géza fotóművész nyitotta meg Kovács Imre fotográfus (mellette jobbra) tárlatát a Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ színházépületének emeleti előterében.

Mint mondta, a fény a fotós barátja, de meglepetéseket is okozhat. Ezeket összegyúrva próbál Kovács Imre különböző kompozíciókat létrehozni, miközben más-más műfajokba is belekóstol. Így volt ez a táj- és természetfotózás esetében is, mellyel szintén szép eredményeket ért el az alkotó.

- Kovács Imre örömét leli a hivatásában, nagy alázattal van a fotózás iránt, és több pályázaton is részt vett, melyeken pozitív elbírálásban részesült - tette hozzá Horváth Géza, aki egy fényképezőgépet ajándékozott a kiállítónak gyűjteménye gazdagítására.

Kovács Imre lapunknak nyilatkozva úgy fogalmazott, imádja az arcokat, a mimikákat, az éles szemeket. - Az arcról teljes egészében olvasni lehet, nem is kell megszólalnia ahhoz egy embernek, hogy én megismerjem a gondolatait. Ezt valamilyen szinten nevezhetjük veleszületett megérzésnek vagy intuíciónak, a lényeg, hogy működik - magyarázta a fotós.

Az esemény alkalmával Mező Lászlóné  Aranyosi Ervin A fénykép örök című versét szavalta el
Fotó: Vallner Bettina

Megjegyezte, a közeljövőben szeretné esküvői fotóit is a nagyközönség elé tárni. - Van egy nagyon jó segítőm, a feleségem. Ő kutatja fel nekem a különféle helyszíneket. Imádom azokat kastélyokat, amik le vannak zárva, és a nyilvánosság nem nézhet be. De egy fotósnak az a dolga, hogy ezeket is megörökítse és megmutassa - zárta gondolatait Kovács Imre.

A tárlatot október nyolcadikáig tekinthetik meg az érdeklődők a Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ színházépületének emeleti
előterében.




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!