Kultúra

2012.02.01. 06:01

A ''hegedű ördöge'' lépett fel a farsangi hangversenyen

Veszprém - A Mendelssohn Kamarazenekar farsangi koncertjére mindig különleges vendéget hív, ezúttal Roby Lakatos hegedűművészt.

Balla Emőke

A zenekar bérleti sorozatában az egyik legnagyobb izgalommal várt koncert a farsangi; ez az alkalom mindig meglepetést, világhírű művészt, egyedülálló, csak erre az alkalomra összeállított programot tartogat. Tavaly a Romengo együttes varázsolt forró hangulatot, kedd este pedig Roby Lakatos és zenekara. Roby Lakatost a "hegedű ördögének" nevezik - elképesztő virtuozitása és az általa könnyűszerrel és elegánsan egymás mellé helyezett zenei stílusok sokfélesége okán kapta a fantázianevet. A hegedűművész a legnagyobb természetességgel mozog a klasszikus zenében, cigányzenében, dzsesszben, de a flamenco, a tangó, a boleró és a klezmer birodalmában is.

Roby Lakatos kedden érkezett Magyarországra, hogy a veszprémi közönséget is elkápráztassa virtuozitásával.

A zenészek kedd délután a Mendelssohn Kamarazenekar muzsikusaival próbáltak, este pedig  a Pannon Egyetem aulájában adtak egy fergeteges közös koncertet. A jó hangulatú, vidám program ezúttal is nagy örömöt szerzett a hallgatóknak.

Zenekarával pénteken este Budapesten, a Művészetek Palotájában lép fel Roby Lakatos, ahol a jól ismert klasszikus és dzsesszdarabok mellett a tagok saját szerzeményei is megszólalnak majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!