Kultúra

2017.08.31. 18:20

A kastélyudvaron vettek búcsút a nyártól a pápai fúvósok

Napsütéses idő, vidám dallamok és rengeteg érdeklődő társaságában vett búcsút a nyártól Pápa Város Fúvószenekara az Esterházy-kastély udvarán.

Polgár Bettina

Horváth Adrián, a pápai fúvószenekar karnagya lapunknak nyilatkozva kifejtette, a nyárbúcsúztató koncert összefogó képet nyújtott az éves munkájukról, hiszen az idei esztendő műsoraiból is csemegéztek a repertoár összeállításánál, emellett az újévi fúvósshow-ról már ismerős dallamok szintén felcsendültek.

Horváth Adrián karnagy (középen) elmondta, a nyárbúcsúztató koncert összefogó képet nyújtott az éves munkájukról, hiszen az idei műsoraikból is csemegéztek a repertoár összeállításánál

A pápai karnagy kifejtette, eseménydús hónapokat tudhat maguk mögött a zenekar, mivel rengeteg koncertet adtak az év eddigi részében, és lehetőségük nyílt Erdélybe is ellátogatni.

A remek kikapcsolódást nyújtó nyárbúcsúztató koncert során átadták az úgynevezett Örökös és a Tiszteletbeli tag díját. Horváth Adrián kiemelte, az Örökös tag díját mindig egy olyan személy érdemelheti ki, aki már régóta tagja Pápa Város Fúvószenekarának, és sokat tesz a zenekarért. Ebben az évben ezt az elismerést Csizmadia Vanda fagottos kapta meg.

A karnagy hangsúlyozta, a Tiszteletbeli tag díját pedig évről évre olyan személyeknek ítélik oda, akik ugyan nem a zenekar tagjai, de tevékenyen hozzájárulnak annak működéséhez. Az elismerést ez alkalommal Szemes Zsuzsanna oboatanár, illetve a tubán játszó Pass Zoltán vehette át, aki a nyár során erdélyi útjukra is elkísérte a fúvósokat.

A remek kikapcsolódást biztosító programot hatalmas érdeklődés övezte az Esterházy-kastély udvarán
Fotó: Polgár Bettina

Horváth Adrián rámutatott, a továbbiakban szintén nem unatkoznak majd, hiszen az érdeklődők szeptemberben a Pápai Exrefis Találkozón, a Pápai Csülök-, Cicege- és Borfesztiválon, valamint az Erzsébetvárosi napon is találkozhatnak a fúvószenekarral.

A karnagy a soron következő újévi fúvósshow kapcsán elárulta, szokásukhoz híven népszerű filmzenékkel is készülnek, valamint Grease-válogatás szintén gazdagítja majd az ünnepi műsort. Megtudtuk tőle, a hagyományos újévi koncert alkalmával Ress Hajnalka, a Madách Színház magánénekese is színpadra lép.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!