Kultúra

2011.10.03. 08:49

A ''kerekasztalnál'' ült Bernáth Ildikó

Veszprém - A Kozmutza Alapítvány elnökeként 14 éve közelről ismeri a fogyatékkal élők és családjaik helyzetét Bernáth Ildikó.

Horváth Éva

A Nemzeti Erőforrás Minisztérium fogyatékosságügyi kormánybiztosa nemcsak e területtel, hanem az esélyegyenlőséggel, a rehabilitációs foglalkoztatással és az önkéntes munkával is foglalkozik. A Veszprémi Nők Kerekasztala Egyesület csütörtök esti vendégeként az Érdekes, értékes asszonyaink sorozatban beszélt magáról és munkájáról. Mint mondta: a fogyatékkal élők számára az integráció a legfontosabb. Ezért is nevezte példamutatónak az aznap Veszprémben átadott Hóvirág bölcsődét, ahol egészséges és fogyatékkal született gyerekek együtt nevelkednek. Ez teszi ugyanis a gyerekközösségben természetessé az elfogadást és a befogadást.

A beszélgetés során sok szó esett az önkéntességről. A kormánybiztos elmondta: hamarosan elérhető lesz a kormány honlapján a most elkészült önkéntesstratégia, melyet vitára bocsátanak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!