verset a falra

2019.04.12. 07:00

A költészet a Kossuth utcára költözött

Veszprém intézményei is rendhagyó programokkal ünnepelték a költészet napját csütörtökön.

Marton Attila

A táblára bárki felírhatta kedvenc verssorait. Hamarosan mindkét oldala megtelt idézetekkel

Fotó: Pesthy Márton/Napló

A Művészetek Háza szervezésében délután a Kossuth Lajos utcán Verset a falra címmel zenével, tánccal és versekkel várták az érdeklődőket.

A szervezők által a helyszínre vitt felületre bárki felírhatta kedvenc verssorait, versrészleteit. A Művészetek Háza munkatársai azokra is gondoltak, akinek esetleg nem jutott eszükbe versrészlet: a járókelőknek versidézeteket osztottak, amelyeket azután felragaszthattak a táblára.

A táblára bárki felírhatta kedvenc verssorait. Hamarosan mindkét oldala megtelt idézetekkel Fotó: Pesthy Márton/Napló

A klasszikusok – Pilinszky János, József Attila és Ady Endre – mellett veszprémi alkotók, például Tungli M. Klára, Botár Attila és Széki Patka László sorai is szerepeltek a kiosztott papírokon – mondta el Kilián László, a Művészetek Háza igazgatóhelyettese. A jó hangulatról Tímár Lajos vezetésével a népek táncát járó csoport is gondoskodott.

A rendezvényen részt vett több slam poetry művész, és az Alig Színpad több tagja, akik verseket szavaltak.

Az Utas és holdvilág Antikváriumban is rendhagyó programokkal ünnepelték a költészet napját. Napközben bárki elszavalhatta kedvenc versét vagy saját költeményét, délután Molnár Sándor antikvárius beszélgetett Benyovszky Pál Márton versmondóval, aki több verset is elszavalt.

A programra zsúfolásig megtelt antikváriumot a költészet napja alkalmából Horváth Lajos veszprémi festőművész Ady Endrét és József Attilát ábrázoló nagy méretű festményei díszítették.

A rendezvényen Fébert Fanni Adina (ének, gitár) saját szerzeményeit adta elő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában