Játékos formában a szebb jövőért

2018.09.28. 06:00

A látványszínház nevelési célzatú előadásaival járja az országot

Az egészséges életmódra és a környezettudatos életre ösztönző előadásokat láthatnak az óvodások, iskolások októberben megyénk több pontján.

Laskovics Márió

A Szegedi Látványszínház kistelepülések iskoláiba és óvodáiba viszi házhoz nevelési célzatú mesedarabjait Fotó: látványszínház

Van egy színház az országban, mely a maga nemében páratlan, műfajában egyedülálló. A Szegedi Látványszínház Magyarország legnagyobb olyan egyesülete, mely az országot járva, időt, energiát nem kímélve űzi az elérni kívánt célt a gyerekek érdekében.

– Egészséges életmódra és környezettudatos életre neveljük a felnövekvő generációt, miközben színházat viszünk az óvodákba és az iskolákba országszerte. Mindezt szívvel-lélekkel, sok mókával és kacagással, tornázással, segítéssel, köszönéssel, becsületességre neveléssel tesszük, melyben óriási segítségünkre vannak színészeink és pedagógus barátaink – közölte Dömsödi Ferenc színházigazgató.

Elárulta továbbá, hogy csak a tavalyi évben több mint 55 ezer gyermeknek mutatták be összesen 641 alkalommal a nagy sikerű, nevelési célzatú mesedarabokat. Különös figyelmet fordítanak arra, hogy eljussanak a kistelepülések iskoláihoz és óvodáihoz, amelyeknek más formában nem lenne lehetőségük előadásokat megtekinteni. Fontosnak érzik, hogy minél több felnőtt értesüljön játékosan nevelő tevékenységükről.

A Szegedi Látványszínház kistelepülések iskoláiba és óvodáiba viszi házhoz nevelési célzatú mesedarabjait Fotó: látványszínház

A Szegedi Látványszínház október elején Veszprém megyében turnézik, két nap leforgása alatt három-három helyszínen mutatják be elő­adásukat. Október 5-én 8.30-kor a dudari Kiskópé Óvoda a művelődési házban, 10.30-kor az alsóörsi Napraforgó Óvoda és Bölcsőde, 14.30-kor a Somlószőlősi Napközi Otthonos Óvoda, valamint október 10-én 8.30-kor a pápakovácsi Kastély Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola, 10 órakor a pápai Édenkert Pápai Református Óvoda, 15.30-kor pedig a várpalotai Forrás Evangélikus Keresztyén Óvoda tekintheti meg műsorukat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában