Kultúra

2010.11.23. 06:57

A legjobb helyesírók

Ajka - A tanulásban akadályozott diákok megyei helyesírási versenyének immár 33. alkalommal adott otthont a Molnár Gábor iskola.Az idei tanévben a megye öt iskolája küldte el a Molnár Gábor Óvoda, Általános Iskola, Speciális Szakiskola és EGYMI intézményébe a diákjait, hogy megmérettessenek.

Tóth B. Zsuzsa

A gyerekek egy óra alatt tölthették ki a feladatlapot, amelyet a zsűri értékelt. Annak soraiban helyet foglalt a verseny egykori ötletgazdája is. Németh Lászlóné gyógypedagógus 33 éve találta ki a versenyt és el is indította azt. Huiber Jánosné nyugdíjas magyar szakos tanár volt a segítségére, ő évek óta figyelemmel kíséri és bírálja a versenyt.

Az alsó tagozatosok között az első helyezést a helyi Banicz Martina kapta, felkészítője Budai Nikolett volt. A második a várpalotai Domonkos Patrik, akit dr. Vargáné Harmath Irén készített fel. A harmadik helyezést a pápai Farkas Krisztina érdemelte ki, neki Lászlóné Gárdonyi Valéria segített. A felső tagozatosok legügyesebbike a veszprémi Rehák Renátó volt, Brenner József felkészítésével.

A második helyet a kertai Czirók Eszter szerezte meg, Pasku Gabriella és Búzás Éva készítette fel. A harmadik helyezett az ajkai Bihari Horváth Milán lett Szabó Istvánné segítségével. A speciális szak- iskolások versengésében a helyi Suha Bernadett vitte el a pálmát, Szirmainé Vinkelmann Amália felkészítésének is köszönhetően. A veszprémi Fekete Kata második lett, őt Nagyné Molnár Katalin segítette, míg a harmadik helyet az ajkai Bognár Jennifernek sikerült megszereznie.

Őt Katzlerné Zsigmond Anikó segítette a felkészülésben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!