Kultúra

2011.05.13. 17:06

A legjobbak versenyeznek földrajzból

Balatonalmádi - A területi és megyei földrajz versenyeken első eredményt elért hetedik és nyolcadikos diákok, vagyis az ország legjobb földrajzosai vettek részt a Teleki Pál Országos Földrajz-földtan verseny döntőjében, amelynek immár kilencedik alkalommal adott otthont a Magyar-Angol Tannyelvű Gimnázium.

Halmos György

A versenyen összesen 44-en, 22 hetedikes és 22 nyolcadik osztályos indult. A megyékből az országos döntőben a helyi megmérettetésen évfolyamonként a legjobb eredményeket elérő diákok vettek részt, Budapestről hatan érkeztek. A Balaton-parti városban rendezett versenyen Veszprém megyét Mihálykó Péter, a veszprémi Padányi Bíró Márton Katolikus Gyakorlóiskola hetedikes, illetve Róka Ádám, a pápateszéri Közös Fenntartású Körzeti Általános Iskola nyolcadikos tanulója képviselte. Az ifjú tudósoknak a verseny első napján írásban kellett számot adniuk földrajz és földtan tudásukból, szombat a terepgyakorlat és a szóbeli vizsga napja.

A kétnapos versenyt dr. Tardy János egyetemi tanár, a Magyar Természettudományi Társulat ügyvezető elnöke nyitotta meg, aki azt hangsúlyozta, hogy büszkék lehetnek a versenyzők eddig elért eredményeikre. Beszélt arról is, hogy a pedagógusok feladata a gyerekek érdeklődését felkelteni a földrajz, földtan iránt. Ehhez azonban minden támogatást és megbecsülést meg kell adni a tanároknak.

Kovácsné Fodor Veronika, a versenynek helyet adó intézmény igazgatója arról beszélt: elismerést jelent, hogy a szervezők már évek óta a rangos verseny helyszínéül választják ki a gimnáziumot. Hozzátette, hogy az ország minden részéből érkező diákok öregbítik a város és a térség hírnevét. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!