Kultúra

2016.11.15. 21:19

A lélek igaz dallamai

Felsőörs – A Katolikus Karitász idén négyszázezer forint értékű Erzsébet-utalvánnyal támogatta a Snétberger Zenei Tehetség Központot. Az ünnepélyes átadón a központ tehetségeinek különleges élményt nyújtó zenei előadását hallgathattuk meg.

Forgács Ádám

Nagy volt a nyüzsgés a Snétberger Zenei Tehetség Központban, ahol 49 diák felkészülve és kissé elfogódottan várta, hogy megmutathassa tehetségét a közönségnek. Snétberger Ferenc, a központ igazgatója köszönetet mondott a Katolikus Karitász által nyújtott támogatásért.

Fotó: Nagy Lajos

Snétberger Ferenc,  a Zenei Tehetség Központ igazgatója elmondta a fellépő gyerekek közül többen is megbetegedtek, de szerencsére valahogy az utolsó napokban mindig összeszedik magukat. Zagyva Richárd, a Katolikus Karitász igazgató-helyettese kiemelte, nem az első alkalommal állnak egy nemes ügy mellé, hiszen a Legyen öröm az iskolakezdés! nevű 2016-os programjuk keretében több mint 5500 iskolást segítettek a tanév megkezdésekor. A karitász négyszázezer forint értékű Erzsébet utalvánnyal támogatta a felsőörsi zenei központ diákjait, amelyet megélhetésükre, és a tanulmányaikhoz szükséges eszközök beszerzésére tudnak fordítani. Az átadáson negyvenkilenc fellépő tehetség kurzuszáró koncertjét hallgathattuk meg. Klasszikus és modern műfajokban, sokféle hangszeren (klarinét, zongora, nagybőgő, dob, hegedű, stb.) nyújtottak különleges zenei élményt a hallgatónak.

 

 

Szarka Csilla

Miután pedagógus vagyok, belső késztetést érzek arra, hogy lelkileg segítsek. Nem feltétlenül szükséges a pénz. A halásznak nem halat kell adni, hanem hálót, és meg kell tanítani halászni, ezt az elvet vallom.

Takács Istvánné

Időnként jótékonykodom. Nem sűrűn, mert a nyugdíjam nem engedi meg. Általában a vakoknak és gyengén látóknak szoktam csekken pénzt feladni. Szerintem sok ember van, aki tudna segíteni, ha akarna.

Mészáros András

Nincs miből, de szívesen jótékonykodnék, ha lenne. A Csalán Egyesületnek adnék itt a városban. Velük volt már kapcsolatom és tudom, hogy ők hasznosak. Fontos, hogy csak olyannak adjak, akit ismerek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!