Kultúra

2017.06.29. 14:06

A Mágnás Miska főpróbáját tartotta a Pannon Várszínház

Veszprém – Vándorfi László rendezésében Szirmai Albert, Bakonyi Károly, Gábor Andor Mágnás Miska című operettjének főpróbáját tartotta a Pannon Várszínház a Hangvillában.

Rieger Zsanett

A darabot átdolgozta Békeffy István és Kaszó Elek. A mű kacagtató módon, helyzetkomikumok sokaságával szól szerelemről, féltékenységről, társadalmi helyzetről, Shakespeare–i fordulatokkal biztosítva a nézők szórakozását. Szinte már Szent Iván éji álom - szerű, ahogy az álruhákba bújt szereplők a kastély falai között a félreértések nevettető elegyében küzdenek társadalmi helyzetük alkotta gátak ellenére a szerelemért, és ahogy az lenni szokott, a szerelem győz.

A címszerepben Molnár Ervin brillírozva alakítja a lovászfiút, aki szerelmes a mosogatólányba, Marcsába (Kovács Ágnes Magdolna), de a két piperkőc gróf (Pixi és Mixi) szerepében Lenchés Márton és Szelle Dávid is kacagtató alakítást nyújt, görbe tükröt mutatva az arisztokráciának, annak minden felsőbbrendű attitűdjével és abszurditásával.

A fiatal gróflány, Rolla szerepében Baranyi Emma látható, Baracs István mérnök megformálója Szente Árpád Csaba, a nagymamát Oravecz Edit alakítja. Rolla szüleit, Korláthy grófot és Stefániát Keresztesi László és Pap Lívia, a komornyikot valamint Eleméry grófot Farkas – Csányi Attila alakítják.  A jelmezek Justin Júlia, a koreográfia Krámer György munkáját dicsérik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!