Kultúra

2011.03.10. 13:02

A magyar világsiker

Pápa - Különleges előadás házigazdája lesz Pápán a Jókai Mór Művelődési Központ március 31-én. Egy egyedülálló táncegyüttes, a Presidance lesz a város vendége. A produkció felejthetetlen élményt ígér a közönségnek.

Balla Emőke

A magyar kultúra jellegzetességei - a lenyűgöző muzsika és temperamentumos táncok - világszerte hódítanak. Valószínűleg sokak érdeklődését felkelti a Presidance Company Hungarythm show-ja, hiszen Vári Bertalan társulata a legkiválóbb magyar táncművészekből áll.
 
Magyarországon egyedülálló művészeti színvonal, lenyűgöző látványvilág és nemzetközi hírnév jellemzi a Presidance Companyt. Az együttes alapítója, szólótáncosa és koreográfusa a Harangozó díjas Vári Bertalan. A művészeti vezető nemcsak saját tapasztalatait foglalja össze ebben az előadásban, de egy egyedülálló produkciót és látványvilágot hozott létre, a nézők az előadás résztvevőinek érezhetik magukat. A táncosokat a Kerekes Band és a Csík zenekar zenéjét élőben játszó Presidance Sound System formáció kíséri.

 


 
A Presidance csapatát az együtteshez a Cirque du Soleil társulatból érkezett artista egészíti ki. Az előadás díszleteit Szabolcs János és csapata álmodta színpadra. A Hungarythm a tánc, a zene és a cirkusz elemeit felhasználva invitálja nézőit egy felejthetetlen utazásra, amelyben felvillannak életünk fontos állomásai; hol könnyek között, hol ámulatba esve, hol nagyokat nevetve ismerünk önmagunkra.
 
- Mi, magyarok semmiben sem különbözünk más nemzetektől, kicsit mégis mások vagyunk - nyilatkozta a Hungarythm filozófiájáról Vári Bertalan. - Mi is szeretünk táncolni, zenélni, nagyokat mulatni. Mindennapjainkat öröm és bánat, élet és halál tánca járja át. Mégis más ritmust ver a szívünk, más ritmusra jár a lábunk.
 Az előadás március 31-én este hét órakor látható a pápai látható a Jókai Mór Művelődési Központban. A produkciót lapunk is támogatja, jegyeket vásárolni a pápai ügyfélszolgálati irodánkban lehet (Kosssuth udvar). 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!