Kultúra

2014.05.11. 11:55

A négy évszak fényképeken

Pétfürdő - Négy évszak hangulatait bemutató természetfotókból nyílt kiállítása a közelmúltban Pintér László fotográfusnak a Pétfürdői Közösségi Ház és Könyvtárban.

Szabó Péter Dániel

A színvonalas természetfotókat felvonultató tárlat megnyitóján Pintér Laura Kata, a Bán Aladár iskola diákjának produkcióját követően Vokla János alezredes, az MH Bakony Harckiképző Központ (MH BHK) parancsnokhelyettese méltatta a kiállítót. Elmondta, Pintér László kisgyermekként kapta az első fényképezőgépét, amivel akkoriban a nyaralásokon, s különböző családi eseményeken készített felvételeket. Később, hetedik osztályos korában aztán egy táborozás közben döntötte el, hogy egész életében a fotózással szeretne foglalkozni: ott ugyanis nemcsak fényképeztek társaival, de tanáraik segítségével elő is hívták, ki is nagyították felvételeiket. Később Székesfehérváron szerzett fényképész oklevelet, majd a honvédségnél fotózott, illetve különböző lapoknak készített felvételeket.

Vokla János alezredes a kiállítás megnyitóján méltatta az alkotót, Pintér Lászlót, akinek a sajtófotózás áll közel a szívéhez (Fotó: Szabó Péter Dániel)

Nősülése után a Progress Fotószövetkezet várpalotai üzletének vezetője lett, majd sokáig egyéni vállalkozóként dolgozott a városban és környékén. Később a Szindbád Nonprofit Kft.-nél dolgozott, a fotózás mellett grafikai munkákkal, kiadványszerkesztéssel is foglalkozott. 2010 óta az önkormányzat sajtófotósa, tavaly óta az MH BHK kötelékében is dolgozik, a városi lapnak pedig a kezdetektől munkatársa. Saját bevallása szerint a sajtófotózás, egészen pontosan a szocio- és riportfotózás az a területe a fényképezésnek, ami a legközelebb áll a szívéhez. Éppen ezen a területen érte el a közelmúltban eddigi legnagyobb szakmai sikerét, 2014 márciusában ugyanis Az érem harmadik oldala országos pályázaton egyik képe második helyezést ért el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!