Kultúra

2012.10.25. 06:40

A Trópusi Malacok ismerik lejobban a várost

Veszprém – A Deák Ferenc Általános Iskola Trópusi malacok nevű csapata nyerte az Ismerem a városom? vetélkedősorozat döntőjét.

Balla Emőke

A Petőfi Színházban tartott döntővel zárult a tanévet átívelő Ismerem a városom? helytörténeti vetélkedősorozat. Némethné Károlyi Jolán történelemtanár, önkormányzati képviselő és a köré szerveződő csapat általános iskolásoknak hirdette meg a vetélkedőt, hogy minél jobban elmélyüljenek lakóhelyük történelmének megismerésében. A tanulók a tanév során feladatokat oldottak meg, városnéző sétákon, múzeumpedagógiai órákon vettek részt. A diákok felkészülését a Veszprém Tv Kft. Kukkantó című gyerekműsora segítette, tízrészes helytörténeti filmsorozatot készített.

A Veszprém városi önkormányzat, valamint a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium által támogatott nyolcfordulós vetélkedőben több százan vettek részt. Az egyéni versenyzőket júniusban a megyeházán tartott ünnepségen köszöntötték, a csapatverseny szombati döntőjébe a legjobb tíz csapat jutott, végül kilenc vett részt. A vetélkedőt a Deák Ferenc Általános Iskola Trópusi malacok csapata nyerte, második lett a Simonyi Zsigmond Általános Iskola Mandarinok csapata, harmadik a Kossuth Lajos Általános Iskola csapata, a Történelem megrengetői.

Különdíjat kaptak az István lányai és Arany gabonák csapatai (Báthory iskola), a Veszprémi lányok (Cholnoky iskola), a Mandarinok (Simonyi), a Zsafa (Vetési gimnázium) és a Történelem megrengetői (Kossuth). Egyéni különdíjban részesült Jáger Zsombor, a Simonyi iskola tanulója, a Veszprémi Homo Sapiensek csapat tagja. A díjakat a vetélkedő fővédnöke, dr. Navracsics Tibor miniszterelnök- helyettes, közigazgatási és igazságügyi miniszter, veszprémi országgyűlési képviselő adta át. A kitartó munkáért, az eredményes szereplésért gratulált a diákoknak és felkészítő tanáraiknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!