Kultúra

2013.10.08. 13:55

Akusztikus popzenei dallamok

Az Acoustic Dreams nevű formáció könnyűzenei koncertje örvendeztette meg a zenebarátokat a Pedagógus Művelődési Házban.

Napló

Egy gombostűt sem lehetett leejteni, a helyszínt színültig megtöltötte a közönség. A hallójáratokat simogató programot a zene világnapja alkalmából szervezte a Jókai Mór Művelődési és Szabad-időközpont (JMSZK). Az egybegyűlteket dr. Baloghné Uracs Marianna, a JMSZK intézményvezető-helyettese köszöntötte, aki röviden szólt az 1975 óta minden év október elsején megtartott világnapról, majd pedig a fellépő zenekarról.

A 2012 szeptemberében megalakult Acoustic Dreams Illés Csaba zenekarvezető elmondása szerint az akusztikus pop műfajban utazik. Csigi Zsolt barátommal a '90-es években több dalt is írtunk, ezeket most akusztikus köntösbe öltöztettük, és a jelenlegi formációval adjuk elő őket. Az Acoustic Dreamsnek hét plusz egy tagja van. Hét zenész és a szövegíró tudtuk meg Illés Csabától.

Mint mondta, a baráti társaságot alkotó zenekar repertoárjában saját dalok szerepelnek, de a zene világnapján adott koncerten Eric Clapton és Richie Blackwood egy-egy szerzeményével is színesítették a fellépésüket. A zenetanárként dolgozó és az együttesben zeneszerzői feladatkört is ellátó Illés Csaba kérdésünkre elárulta, céljaik között szerepel a turnézás, a különféle zenei fesztiválokon való rendszeres fellépés, illetve egy saját lemez elkészítése - mindehhez pedig már adottak a dalok. A zenekarvezető megjegyezte, a visszajelzések egyértelműen kedvezőek, arra meg különösen büszke, hogy az Acoustic Dreamsben két egykori növendéke is zenél.

Az együttes tagjai: Szakács Anita (gordonka), Illés Csaba (ének, gitár, zeneszerző), Csigi Zsolt (szövegíró, ének), Kemenczki Gábor (gitár, vokál), Lődi Bence (percussion, vokál), Marton Bence (basszusgitár, gitár, vokál), Németh Zoltán (zongora) és Petrákovics Csaba (trombita, szárnykürt).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!