Jókedv, vidámság, öröm, szeretet

2019.07.18. 11:30

Almádiban szervezett egyhetes nyári tábort a Veszprémi Petőfi Színház

A Veszprémi Petőfi Színház Carpe diem címmel szervezett tábort 13–16 éves fiataloknak Balatonalmádiban, a Magtár Rendezvényközpontban.

Balla Emőke

A programból nem hiányozhatott a sportolás, a balatoni kirándulás sem

Forrás: Veszprémi Petőfi Színház

Az egyhetes programban a fiatalok foglalkoztak a tinilélekkel, tinihittel, az érzékenyítő napon illem- és magatartás-szakértő adott tanácsokat. Két napig a Veszprémi Petőfi Színház volt a központi helye a foglalkozásoknak.

A színház vezetőivel, munkatársaival is találkozhattak a tábor résztvevői
Fotó: Veszprémi Petőfi Színház

A fiatalok többek között elsajátították a színpadi beszédet, magatartást, színpadi helyzeteket gyakoroltak, felfedezhették az intézmény titkos helyeit is.

Oberfrank Pál, a teátrum igazgatója a színpadi mozgás, színpadi beszéd és a színészmesterség rejtelmeibe avatta be a fiatalokat, akik Kellerné Egresi Zsuzsanna igazgatóhelyettes vezetésével Kulisszák mögött címmel játékos feladatokon keresztül ismerhették meg a Veszprémi Petőfi Színház működését, felépítését, egységeit, kiemelten a művészeti titkárságot, értékesítést.

A programból nem hiányozhatott a sportolás, a balatoni kirándulás sem
Fotó: Veszprémi Petőfi Színház

A nézőtéri székek letakarását két csapatban versenyezve próbálhatták ki. A táborozók egy alkalommal megismerkedhettek a Méz Rádió stúdiójával és a rádiózás alapjaival. A programból nem hiányozhatott a sportolás, a balatoni kirándulás, a veszprémi kisvasutas városnézés. A táborozók kajak-kenuztak a Balatonon, felfedezőtúrán vettek részt. Esténként változatos programok, tábortűz, csapatépítő játékok színesítették a tábor napjait.

A fiatalok között voltak olyanok, akik korábban jártak már a Veszprémi Petőfi Színházban, az intézmény által szervezett táborban is részt vettek, előadásokban szerepeltek, mások viszont most először ismerkedtek az intézménnyel. Mindnyájan élményekkel gazdagodva tértek haza, valamennyien élvezték az együttlétet.

A Carpe diem első, múlt heti turnusa után július 28-ától ismét megrendezik az ifjúsági tábort.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában