hagyomány füreden

2019.07.10. 07:00

Anna-bál 194. alkalommal: aranyhíd porcelánszíveken

Az első bálozók estje lesz főként az idei, 194. Anna-bál is, fogalmazott Bóka István, Balatonfüred polgármestere a bálról és kísérőrendezvényeiről szóló sajtótájékoztatón az Anna Grand Hotelben, kedden.

Kovács Erika

Kiderült, hétszáz vendéget várnak, a helyszínt a Gyógy térrel bővítik, a hölgyek a balatoni aranyhíd színét idéző porcelánszívet kapnak, és Zoób Kati divattervező kollekciójából is kölcsönözhetnek báli ruhát.

Újdonságnak ígérkezik az operettest, a bál szépe és a vendégek a legszebb hazai paripákkal kocsikázhatnak. Az est háziasszonya Juhász Anna irodalmár lesz, a bált idén is megelőzi a szívhalászat.

Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere fővédnökségével rendezik meg idén a 194. Anna-bált, az Anna Grand Hotelben, július 27-én, amelyen partnervárosaikból 32, Balatonfüredről 17 fiatal lány vesz részt, mondta Bóka István polgármester, majd hozzátette, a tradicionális esemény főként az első bálozóknak, és róluk szól. Kiemelte, a helyi Figula Mihály, a Borászok borásza borát ajándékozzák a vacsorához.

Tóth Kinga Zoé, a tavalyi bál szépe azt mondta, élete egy év alatt a sok médiaszereplés miatt megváltozott, a város kulturális nagyköveteként sok rendezvényre meghívták.

- Kevés ilyen esemény van, ami ennyire ügyel a tradíciók őrzésére, vélekedett. A báli készülődés az előtte levő héten már az Anna-fesztivállal megkezdődik: a prímásversenyen klasszikus cigányzenét játszanak hegedűvirtuózok, erről Radics Ferenc, a Magyar Állami Népi Együttes zenekarvezetője beszélt. A fesztiválon különleges operaprogramokkal is meglepik a közönséget a Magyar Állami Operaház művészei, kórusművekkel, ismert olasz áriákkal, opera mozival, ezt részletezte Ókovács Szilveszter főigazgató. A báli nyitótáncot az operaház művészei adják elő, a Mendelssohn Kamarazenekar kíséretével. Ezúttal operettel is meglepik a vendégeket szólisták, balett művészek és a Mendelsshon Kamarazenekar közreműködésével.

-A bálozóknak 3500 darabos, hetven millió forint összértékű, az 1930-as évekig visszanyúló Apponyi motívumokkal díszített tányérokon kínálják a vacsorát, derült ki Simon Attila, a herendi Porcelánmanufaktúra Zrt. vezérigazgatója szavaiból. A híres társaságnál már javában festik, a golden bridge fantázianevű, a balatoni aranyhíd színét idéző porcelánszíveket, amelyeket a hölgyvendégek nyakába kötnek majd, hogy a vendégsereg így válassza ki a legszebbeket.

 

A bál szépe a Viktória minta megújult jegyeivel díszített serleget vehet át, amivel Magyarország állami ajándékát is megfestették Vilmos herceg házasságkötésére. Az első udvarhölgy a Rotschild motívumot idéző, a második türkíz-platina színű, Apponyi mintás díszserleget kap ajándékba. A bálon átadják a Kiss Ernő-díjat is. Madarász Róbert, a Nemzeti Lovas Díszegység parancsnoka aláhúzta, kitűnő magyar lófajták kerülnek a fogatokba, és a hintókat mellé.

Lengyel Ernő, a bálnak helyszínt adó Anna Grand Hotel tulajdonsa újításokról, férőhely bővítésről beszélt. A húst világhírű gazdáktól, a gyümölcsöt, sajtokat kiváló hazai termelőktől szerzik be. Cserép László, az önkormányzat osztályvezetője kiemelte, a bálra több díszvendéget várnak, rendeznek utcabált is, ahol a vendégek LED-falon követhetik az eseményeket, a vendéglátóhelyek alkalomhoz illő kínálattal készülnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában