Zsolnay Light Art

2019.03.06. 14:40

Április elsejéig lehet jelentkezni a fények versenyére

A három év alatt nemzetközi viszonylatban is számon tartott megmérettetéssé vált verseny idei témája a „Pure light/Tiszta fény”.

Pécs, 2018. június 29. Fényfestés Pécs belvárosában a Zsolnay Fényfesztivál elsõ napján, 2018. június 28-án. MTI Fotó: Sóki Tamás

Forrás: MTI

Fotó: Sóki Tamás

Április elsejéig lehet jelentkezni a pécsi Zsolnay Fényfesztivál legnagyobb attrakciójára, a Zsolnay Light Art nemzetközi fényfestő versenyre, amelyen a pécsi székesegyház homlokzatára kell háromdimenziós épületvetítést tervezni.

A Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft. (ZSÖK) szerdai közleménye felidézte, hogy az előző években érkeztek művek a többi között Mexikóból, Spanyolországból, Chiléből és Indonéziából is.

A három év alatt nemzetközi viszonylatban is számon tartott megmérettetéssé vált verseny idei témája a „Pure light/Tiszta fény” – derült ki az írásos összegzésből.

A kiválasztott tíz legjobb alkotást a fesztivál ideje alatt összesen hat alkalommal – június 28-án, 29-én és 30-án este 10-kor, illetve 11-kor – láthatja a közönség.

A verseny előtt az érdeklődők megtekinthetik az elmúlt évek legjobb műveit is.

A Zsolnay Light Art szakmai partnere, a verseny házigazdája idén is a nemzetközileg is elismert magyar mappingművész-csoport, a Kiégő Izzók.

A megmérettetés egyetlen kategóriában folyik, a nemzetközi zsűri által elbírált fődíja 5500 euró, a második helyezett 3000, a harmadik helyezett 1500 euró pénzdíjazásban részesül, valamint a zsűri által kiosztott díjakon felül idén is lesz közönségdíj – írták.

A Zsolnay Light Art Fényfestőverseny ingyenesen látogatható.

Borítókép: Fényfestés Pécs belvárosában a Zsolnay Fényfesztivál első napján, 2018. június 28-án.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában