Kultúra

2009.11.19. 15:15

Aranyérmes hallgató

Veszprém - Az informatika tudomány területén elért kimagasló tudományos diákköri eredményei elismeréseként az Országos Tudományos Diákköri Tanács Pro Scientia Aranyérem kitüntetésben részesítette Hegyháti Mátét, a Pannon Egyetem Műszaki Informatikai Karának hallgatóját.

Napló

A Pannon Egyetem Műszaki Informatikai Kara nagy hangsúlyt fektet a tehetséges hallgatók tanulmányaira, lehetőséget biztosít számukra a kutatási vagy projekttevékenységbe történő bekapcsolódásra is. A kar mérnök informatikus mesterszakon tanuló hallgatója, Hegyháti Máté a XXIX. Országos Tudományos Diákköri Konferencia informatika tudományok szekciójában két dolgozattal is indult, mindkettő első helyezést kapott a szakmai zsűri döntése alapján.

Az elismerést az Országos Tudományos Diákköri Tanács ítélte oda tudományos eredményei, valamint példamutató tanulmányi előmenetele alapján. Az átadáson elhangzott, a díj egy jel, egy alap, de folytatni kell a tudományos tevékenységet ahhoz, hogy értéket teremtsenek tulajdonosai a kutatásokkal. Az ünnepségen az aranyéremmel kitüntetettek témavezetőinek munkáját is elismerték, Tuza Zsolt, a műszaki informatikai kar professzora segítette az ifjú kutató munkáját.

Hegyháti Máté a kar által alapított országosan egyedülálló kezdeményezés, az Erdős Pál Matematikai Tehetséggondozó Iskola sikeres diákjainak egyike, aki ma már az iskolából a Pannon Egyetemre bekerült hallgatói csoport, az Erdős Pál Tehetséggondozó Program vezetője. Számos nemzetközi konferencián tartott előadást, professzorokkal közös publikációja jelent meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!