Kultúra

2009.11.25. 13:59

Az egymástól szerzett tudás mély és tartós

Balatonfűzfő - Huszonöt millió forintot nyert az Irinyi általános iskola a TÁMOP (Társadalmi Megújulás Operatív Program) keretében kiírt a Kompetencia alapú oktatás, egyenlő-hozzáférés innovatív intézményekben című 3.1.4.pályázaton. A projekt ebben a tanévben valósul meg, öt évig tartják fenn.

Nagy Terka

A projektnyitó konferencián Majorné Kiss Zsuzsanna polgármester adta át Bandiné Liszt Amália igazgatónőnek a sikeres pályázatot igazoló projekt-táblát.
 
A program keretében a pedagógusok az újszerű tanulásszervezési eljárásokat általános módszertani képzéseken sajátítják el.

A tankönyvek, programcsomagok, a kompetencia alapú oktatás bevezetéséhez szükséges eszközök, digitális tartalmak, oktatási szoftverek, segédletek a pályázat finanszírozásával kerülnek beszerzésre, s ezeket a program részeként ingyen használhatják a tanulók és a tanárok.
 
A program gyermekbarát, ismertette Gulyásné Szántai Ildikó programmenedzser.
 
Ez azt jelenti, hogy a program alkotói a kisiskolások nevelésének legkiválóbb hagyományait megőrizve és továbbfejlesztve, az alternatív pedagógiák jól bevált gyakorlati tapasztalatait felhasználva olyan utat kerestek, amely során eredményesen lehet fejleszteni az iskolások kommunikációs kultúráját, szövegértését, szövegalkotását.
 
Óriási előnye, hogy a fejlesztési feladatokat, illetve azok megvalósulását nem tanévekben, hanem folyamatokban jelöli meg.

Az egymástól szerzett tudás mély és tartós, közel kétszer tartósabban marad meg az emlékezetben, mint amikor a tanár kérdezi az osztályt, és a gyerek válaszol. Megtanulják, hogy mindenki felelős a saját munkájáért, a csoportja teljesítményéért. Megtanulják, hogy csak akkor lehetnek sikeresek, ha a többiek is azok.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!