Kultúra

2017.07.14. 18:25

Az önkifejezésben hisznek - Családi kiállítás balatonalmádiban

BALATONALMÁDI - Apa és lánya képeiből nyílt kiállítás a Pannónia Kulturális Központ és Könyvtárban a napokban.

Marton Attila

Bihari Puhl Levente, művésznevén Levy és lánya, Andrea "Ynda" idén több Balaton-felvidéki település után Balatonalmádiban állítottak ki. Bati János, a kiállításnak helyet adó intézmény igazgatójának köszöntője után Hegyi Ilona nyitotta meg a tárlatot. Kiemelte, Bihari Puhl Levente változatos témákban fest, alkotásait derű és jókedv jellemzi.

Bihari Puhl Andrea és Bihari Puhl Levente a megnyitón

Hozzátette, a Siófokon élő alkotó húszéves kora óta foglalkozik hivatásszerűen a festészettel, képei a tengerentúlra is eljutottak. Az alkotót a realista és naturalista ábrázolás vonzza. Sokféle témában készít festményeket, a témaválasztás mellett többféle anyagot is felhasznál az alkotáshoz, üvegre, téglára és bőrre is fest.

Bihari Puhl Andrea alkotásain impresszionista és avantgárd hatások is felfedezhetők, Bihari Puhl Leventétől több balatoni tájkép látható a tárlaton. A megnyitón közreműködött Teleki Gergő zongoraművész. A kiállítás augusztus 8-ig tekinthető meg a kulturális intézményben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!