Kultúra

2017.06.11. 18:16

Az ötödik füzettel sétálhat a család Veszprémben - Projektzáró szakmai összejövetel

Az ötödik sétafüzet szerkesztő bizottsága ünnepélyesen bontja fel a nyomdából megérkezett kiadványcsomagot.

Jákói Bernadett

Projektzáró szakmai összejövetelen mutatta be a szerkesztő bizottság a Sétál a család Veszprémben című interaktív, tematikus sétafüzet sorrendben az ötödik témájával foglalkozó kiadványát a megyei könyvtár helyismereti gyűjteményében.

Ezúttal a tavalyi évben a 60. évfordulóra emlékezés alkalmából szerkesztett, az 1956 –os veszprémi eseményeket bemutató kiadvány létrejöttét értékelték a sétafüzetet megalkotó szakemberek.

Ezt a helytörténetileg is jelentős témát átfogva, a hagyományoknak megfelelően családok, osztályok, iskolai és civil közösségek megszólításával dolgozták fel, továbbra is azzal a céllal, hogy a generációk közötti kapcsolatot megerősítsék, a felmenők és az utódok közötti családi és történelmi gyökereket ápolják. A füzetsorozat az óvodáskortól a családokon keresztül az általános és középiskolai korosztályt megérintve ismerteti meg Veszprém kultúrtörténeti, honismereti és történelmi fontosságú epizódjait.

Az 1956-os forradalmat feldolgozó sétafüzet szerkesztősége a füzet tematikájának megfelelően hívta meg a Pannon Egyetemet közreműködésre. Képviseletében Felföldi Gábor külön köszönte meg a lehetőséget a szerkesztő munkában részt vételért: ismeretes, hogy a hatvan évvel ezelőtti országos jelentőségű veszprémi történésekben az akkori Vegyipari Egyetemnek is komoly, jelentőségteljes szerepe volt.

A BaBaKO-val ismételten összefogott városi közgyűjtemények, mint az Eötvös Károly Megyei Könyvtár, a Magyar Nemzeti Levéltár Veszprém megyei Levéltára, a Laczkó Dezső Múzeum mellett a Padányi Bíró Márton Katolikus Iskola , és az 56-os Szövetség Veszprém Megyei Szervezete együttes munkájával összeállított kiadvány ünnepélyes, sétával egybekötött bemutatójára októberben kerül sor a nagyközönség számára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!