a küldetés ugyanaz

2018.11.01. 14:46

Baán László: a Szépművészeti most lett 21. századi múzeum

Tíz milliárd forintból az épület mintegy negyven százaléka újult meg és a munkálatok végleges befejeztével a múzeum kiállítóterei 2000 négyzetméterrel bővülnek.

Szerdától látogathatja a nagyközönség is a felújított Szépművészeti Múzeumot, amelyet Orbán Viktor adott át. A rekonstrukcióról, valamint a célokról, küldetésről beszélt Baán László az ECHO TV Napi aktuális című műsorában. A múzeum főigazgatója kijelentette: a küldetés ugyanaz, csakhogy ezt hogyan csináljuk, az változik korról korra.

Tíz milliárd forintból az épület mintegy negyven százaléka újult meg. A Liget Budapest projekt keretében zajló munkálatok befejeztével a múzeum kiállítóterei 2000 négyzetméterrel bővültek.

Korszerűsítették a fűtésrendszert, klimatizálták a kiállító- közönségforgalmi terek egy részét, valamint korszerű restaurátor- és raktárműhelyeket alakítottak ki. Akadálymentessé tették az épületbe jutást. Orbán Viktor szerint az épület átadása egyben egy korszak szimbolikus lezárását is jelenti.

3,5 év, ami a múzeum leghosszabb rekonstrukciós időszaka volt, sikerült végre olyan helyeket is felújítani, mint például a Román Csarnok, ami 1944 óta zárva volt – tekintett vissza a felújításra Baán László.

Kiemelte, a küldetés ugyanaz, csakhogy ezt hogyan csináljuk, ez változik korról korra.

A legfontosabb az, hogy sok minden visszakerült a közönséghez, mert az a lényeg, hogy őket elérjük és kiszolgáljuk – hangsúlyozta.

Az, hogy XXI. századi múzeum legyünk, azt most teremtettük meg száz százalékosan – emelte ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában