Kultúra

2017.03.26. 14:16

A hazáját elhagyni kényszerülő ember lelki vívódásai - Táncünnepet tartottak Bándon

A kortárs tánc napjaink egyre szélesebb közönséget megszólaltató művészeti ága. Ezért gondoltuk, hogy az ’56-os programsorozatunkban helyet kapjon – mondta Steigervald Zsolt

Molnár Sándor

Az önkormányzat három előadásból álló műsorsorozattal emlékezett meg az 1956-os forradalom hatvanadik évfordulójáról. Az emlékműsor harmadik programját a táncelőadást március 25-én rendezték meg a Steierlein Katalin Közösségi Házban.

– Az örök érvényű irodalom, zene, a képzőművészet vagy a film mellett, a kortárs tánc a napjaink egyre szélesebb közönséget megszólaltató művészeti ága. Ezért gondoltuk, hogy az ’56-os programsorozatunkban helyet kapjon – hármast alkotva az irodalommal és a filmmel. Örülünk, hogy ezeken a kulturális eseményeken színvonalas, sokak számára ismert, és elismert alkotóművészek vehettek részt – mondta köszöntőjében Steigervald Zsolt polgármester.

A rendezvényen fellépett a Veszprémi Modern Tánc Műhely, akik az Exit című produkciójukat táncolták el a színpadon. A műsor második felében a TMK Alkalmi Társulás mutatta be új, látványos darabját. A csoport 2014-ben alakult meg Veszprémben. Tagjai, munkatársai, támogatói helyi művészek: színészek, zenészek, táncművészek, koreográfusok, rendezők. Új táncszínházi darabjuk az Álomsirató, Márai Sándor versei, napló részletei felhasználásával készült – a hazáját, anyanyelvét, kultúráját elhagyni kényszerülő ember lelki vívódásaival a középpontban.

Steigervald Zsolt polgármester az előadást követően elmondta még, hogy a műsor összeállításánál arra törekedtek, hogy színes és változatos legyen a program, a bándi táncünnep. Azt szeretnék, ha a kulturális események a jövőben is támogatást kapnának és, ezáltal a hasonló produkciók minél szélesebb rétegekhez eljuthatnának. A művészet szerves része egy nép kultúrájának, ezért mindent el kell követni, hogy a magyar kultúra mindig támogatva legyen, mert e nélkül nehezen él meg a művészet napjainkban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!