Kultúra

2015.10.19. 11:55

Bemutatták Tungli M. Klára Tornyok fölött a szó... című kötetét

Veszprém – Irodalmi napló a műfaja Tungli M. Klára Tornyok fölött a szó... című kötetének, mondta Brassai Zoltán irodalmár a bemutatón.

Balla Emőke

Tungli M. Klára kötete nemcsak a napi eseményeket fogalmazza meg, hanem az azokhoz kapcsolódó gondolatokat, elmélkedéseket, reagálásokat. Naplót azért ír valaki, mert rájön, milyen sok mondanivalója lenne az életéről, mennyi minden van az emlékezetében,  Tungli M. Klárát is ez indíthatta. Hangsúlyozottan női napló, írója vállalja, hogy nő, végig érezhető benne a női jelenlét, méltatta a kötetet Brassai Zoltán a Dubniczay-palota László Károly Gyűjteményében tartott rendezvényen. Őszinte írás. Nagyszerű aforizmák is találhatók a kötetben – „Nem kell mindenáron látszani ahhoz, hogy ott legyünk valahol”  – noha az aforizma nehéz műfaj, közölte az irodalmár.

Tungli M. Klára hivatása szerint középiskolai tanár. Tanított Csurgón, Marcaliban, Kaposváron és Veszprémben. Több vers- és prózakötete jelent meg, az első barátai és családja biztatására. Legújabb, Tornyok fölött a szó... című prózakötetének bemutatóján Oberfrank Pál színművész olvasott fel a könyvből. A Veszprémi Petőfi Színház igazgatója megemlítette, hogy bár a színház a pillanat művészete, jó érzés számára tudni, hogy a nézők figyelik munkájukat, még ha kritikusan is. Az írónő könyvében is szerepelnek előadásokra való reflektálások.

A könyvbemutatón a szerzővel életéről, köteteiről Perlakiné Scharf Claudia, a polgármesteri hivatal kulturális csoportjának vezetője beszélgetett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!