Kultúra

2011.02.24. 19:59

Brezsnyev lányát is várják

Veszprém - Színes, érdekes és színvonalas programokkal jelentkezik idén is a Pannon Várszínház Tavaszi Fesztiválja. A vendégelőadások Pécsről, Debrecenből és a fővárosból érkeznek.

Németh F. Bernadett

A fesztivál péntek este hétkor Egressy Zoltán Sóska, sült krumpli - vígjáték a magyar fociról című darabjával kezdődik a Pécsi Harmadik Színház előadásában az inotai Retro Színházban. Az előadásra Veszprémből busz indul, mely éjjel vissza is hozza a nézőket.

Március 6-án a Pannon Várszínház mutatja be a veszprémi Séd filmszínházban a nagy sikerű Dzsungel könyve című zenés darabot. Március 11-én ismét a Retro a helyszín, ahol a Honvéd Együttes látványos produkcióját, a Tenkes kapitányát láthatja a nagyérdemű. Március 13-án a Pannon Várszínház premier-előadására kerül sor: a Hajmeresztő című bűnügyi társasjátékot Kiss Dávid állította színpadra.

Március 18-án a debreceni Csokonai Színház mutatja be a Retróban a 2010-es POSZT legjobb előadása címet elnyert A fodrásznő című Medvegyev-darabot. A tervezett produkció a világszerte egyre keresettebb kortárs orosz drámaírás egyik új remekén, a kisemberek tragédiáját gogoli groteszkséggel ábrázoló drámai szövegen keresztül, magyar nyelven és magyar színészek tolmácsolásában a boldogság után vágyódó nő drámájának egyetemes problémáit fogalmazza meg.

Március 26-án ismét a Pannon Várszínház áll elő premierrel, Shaffer bűnügyi játékával, a Mesterdetektívvel a volt Séd filmszínházban. A rengeteg fordulatot rejtő, bravúros dramaturgiájú, kiemelkedő színészi alakításoknak lehetőséget kínáló színpadi mű filmként vált először világhírűvé. Lawrence Olivier és Michael Caine főszereplésével aratott páratlan sikert a történet.

Március 29-én is igazi csemegét kapnak a színházrajongók: Parti Nagy Lajos szövegeivel, Csákányi Eszter főszereplésével mutatja be a Szentendrei Teátrum és az Orlai Produkciós Iroda a Brezsnyev lányáról szóló darabot, a Dolcsaja Vitát a Séd moziban.

A Tavaszi Fesztivál március 31-én fejeződik be a Sédben, ahol 10 órakor a Mesebolt című darab premierje kezdődik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!