konfliktus

2021.10.15. 19:03

Cher bepereli Sonny Bono örököseit közös dalaik jogdíjai miatt

Cher beperelte egykori zenei partnere és volt férje, Sonny Bono özvegyét a Sonny and Cher dalok, mások mellett az I Got You Babe és a The Beat Goes On című slágerek jogdíjai miatt.

Faced backwards, the American singer Salvatore Philip Bono, known as Sonny, extemporizes a theme at the piano, while smoking a cigarette and looking at the singer Cherilyn Sarkisian LaPierre, known as Cher, who stands beside him; the musical duo, who also shares private life, creates along this year the album The Sonny Side of Cher. Italy, 1966. (Photo by Marcello Salustri / leemage / Leemage via AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Marcello Salustri

A Los Angelesben indított perben Cher azt állítja, hogy Mary Bono és más vádlottak megpróbálták megszüntetni a Cher és Sonny Bono között 1975-ös válásuk során megkötött üzleti megállapodás rendelkezéseit, melyek szerint mindketten 50-50 százalékban részesednek a közös dalok szerzői jogdíjaiból.

A vád szerint Sonny Bono örökösei 2016-ban közölték, hogy felbontják egyes dalok licenszszerződését, holott Bonónak a Cherrel kötött megállapodását „nem mondhatják fel”.

A szerződésszegés miatt indított per vádirata szerint Cher kára legalább egymillió dollár (310 millió forint).

A Grammy-, Oscar-, és Emmy-díjas énekesnő-színésznő 1964-ben férjével, Sonny Bonóval duóként jelent meg a zeneiparban, később több televíziós műsoruk is volt. Házasságuk 1967-től 1975-ig tartott. Cher később szólóban is hatalmas sikereket ért el.

Sonny Bono később Palm Springs polgármestere, majd kaliforniai kongresszusi képviselő lett. 1998-ban síbalesetben halt meg a Tahoe-tó melletti Heavenly Mountain Resort síparadicsomban.

Negyedik felesége, Mary Bono egyelőre nem reagált a vádakra.

Borítókép: Cher és Sonny Bono

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!