Kultúra

2014.11.14. 15:41

Cholnoky-emlékdíjat kapott Ladányi István

A veszprémi önkormányzat közgyűlése a 2014. évi Cholnoky-emlékdíjat dr. Ladányi Istvánnak adományozta.

Heffler Péter

A nívós díjat az ünnepelt csütörtökön délután vehette át a Dubniczay palotában.

- Meggyőződésem, hogy egy város nem csak a természeti és az épített környezetéből áll, hanem azt szellemi építőkockákra is lehet építeni - kezdte Porga Gyula polgármester. - Talán azoknál a városoknál, amelyek vesztettek jelentőségükből a történelem folyamán pont ezek az elemek hiányoztak. Veszprém azonban mindig bátran támaszkodhatott szellemi vezetőire, így a Cholnoky családra is. A mai kitüntetettet pedig eddigi életműve méltóvá teszi, hogy része legyen ennek a városépítésnek - fűzte még hozzá a polgármester.

Fotó: Heffler Péter

Az ünnepelt pohárköszöntőjével is tanított valamit a hallgatóságnak, hiszen szerényen és keveset beszélt sikereiről. Azoknál ugyanis sokkal előrébbvalónak tartja a feladatokat, amiknek még nem ért a végére.

Veszprém város a 2014. évi Cholnoky-díj odaítélésével köszönetét és elismerését fejezte ki dr. Ladányi Istvánnak a Pannon Egyetemen kifejtett meghatározó oktatói-kutatói munkájáért, valamint a város kulturális életét alakító, abban aktív szerepet vállaló, kiemelkedő tevékenységéért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!