Kultúra

2015.11.11. 12:02

Csend napokat szerveznek a Dubniczay-palotában

Veszprém – A Művészetek Háza és az Ittmost Egyesület idén is megszervezi a Csend napokat a Dubniczay-palotában. film ill

Balla Emőke

Egy passió kálváriája címmel vetítik Zsigmond Dezső rendező dokumentumfilmjét a magyarpolányi passió indulásáról és „elhalásáról" november 14-én, szombaton 15 órakor. Oberfrank Ferenc, az MTA Kísérleti Orvostudományi Kutatóintézet ügyvezető igazgatója Egymás ellen, Egymás mellett? Egymással! címmel a tudomány és a vallás kapcsolatáról tart előadást november 25-én 17 órakor. Csendről, időről, életünkről, érzéseinkről zenés beszélgetést szerveznek november 28-án 16 órakor Perczel-Forintos Dóra, a SOTE klinikai pszichológia tanszékének vezetője, a Lovassy László Gimnázium diákjai és Süle Zsolt zeneszerző, énekes részvételével. December 3-án Mispál Attila Emlékek – Pilinszky János európai útjáról című filmjét vetítik, december 9-én 18 órakor Hamvas Béla-est lesz az Utas és holdvilág antikváriumban. December 11-én Korzenszky Richárd perjel hatodik alkalommal várja Csend napi vendégeit az apátságba, hogy a szakrális helyen segítse a lélek belső csendjét megtalálni, megteremteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!