kiállítás kisapátiban

2019.09.06. 07:00

Csíkné Nádudvari Éva: A fotózás szabadságot ad a léleknek

Klasszikus zenei koncerttel és fotókiállítással kezdődött a Kisapáti Vigasságok programsorozata.

Tóth B. Zsuzsa

A Csíkné Nádudvari Éva fotóiból nyílt kiállítást a kultúrházban Keszei Endre polgármester nyitotta meg

Fotó: Tóth B. Zsuzsa/Napló

A kétnapos eseményen Varga Júlia (orgona) és Varga Eszter (cselló), Ribly Tamás (hegedű) és Sellei Gábor (orgona) adott koncertet a katolikus templomban, majd Csíkné

Nádudvari Éva fotóiból nyílt kiállítás a kultúrházban. A tárlatot Keszei Endre polgármester nyitotta meg, méltatva a fotóst.

– A hobbista fotóművész számára a fotózás gyermekkora óta vonzó tevékenység volt, első gépe egy Pajtás fényképezőgép volt, de meghatározó volt életében két tanítója, Pék Béláné Mesztegnyőn és Horváth Lajos tanár Csurgón. A marcali városi kórházban dolgozott, majd Vonyarcvashegyre költözött. Szövéssel foglalkozott, majd a fotózás lett a nagy szerelem.

A Csíkné Nádudvari Éva fotóiból nyílt kiállítást a kultúrházban Keszei Endre polgármester nyitotta meg Fotó: Tóth B. Zsuzsa/Napló

Azt fényképezi, ami megragadja a figyelmét, úgy érzi, a fotózás szabadságot ad a léleknek. Legnagyobb kedvence a fények játéka, főként a magasban. Kiállításai több településen láthatók, Kisapátin már másodszor. Mottója: a fény mindenhol ott van, a felhőkben, a fák koronáján, unokáink és egymás szemében. Vegyük észre – mondta a polgármester.

Éva az egybegyűlteket köszöntve vallotta, hogy nem felejtette el, honnan indult.

– Sokat dolgozott a családunk, de talpon vagyunk. Nagyon szeretek fényképezni, érdekes dolgok kerülnek elém mostanában. Bokros Júlia keramikustól mentem haza, amikor a felhőkben Szent László alakja rajzolódott ki. Egy másik alkalommal egy kivágott fa törzsének körvonalában a régi Magyarország alakját fedeztem fel – mondta a Csíkné Nádudvari Éva, bemutatva a kiállítottak közül egyben néhány fotóját.

A vigasságok másnap focival, játszóházzal, kulturális mű­sorral folytatódtak. A ven­dégeket a Nemesgulácsi Nép­dalkör, a Csinos Csajok Tár­sasága, a Zán­kai Botafogó Néptánc­együttes, Galambos Lajos és zenekara szórakoztatta. Fellépett Varga Gergő néptánccal, Palotás Ágnes és Kóbor Tamás operettekkel és slágerekkel, köszöntötték a 18. évüket betöltött fiatalokat, majd tombola, Márió-koncert, falubál zárta az eseményeket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában