Kultúra

2011.10.15. 05:43

Egy balatoni ember

Balatonfüred - Pálffy Károly ajándékozó természetű férfiú, aki Weöres Sándor szép és igaz útmutatásával, de lényéből fakadóan valósággal szétszórja kincseit, alkotásait közöttünk, a mi örömünkre. Most is felöltöztette, ünnepi díszbe varázsolta a polgármesteri hivatal Folyosógalériáját.

Győrffy Árpád

A fentieket dr. Ács Anna irodalomtörténész mondta a városban élő, alkotó festőművész kiállításának megnyitóján. Ács Anna szerint Pálffy Károly alkotásai egy szebb és jobb világba röpítenek bennünket, ahol a harmónia, a természet harmóniája és kisugárzó nyugalma érvényesül. A bennünket körülvevő közvetlen környezeté, amelynek csodáit sokszor fel sem fedezzük, pedig mindenkor érdemes rácsodálkoznunk. A művészről joggal állítják a róla szóló írásokban, hogy ízig-vérig balatoni ember. A vidék egyes részleteit gyermekéveitől egyre mélyülően, szinte fényképszerűen tudatába véste. Festőművészként ezeket a képeket idézte elő és gazdagította helyszíni vázlatokkal és festéssel egyre ismétlődő útjain, témakereső és -meglelő kirándulásain.

Az október 17-ig, a hivatal ügyfélfogadási idejében megtekinthető kiállítást Városi Művelődési Központ és a Művészklub rendezte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!