életre kel a kiállítás?

2019.03.07. 17:46

Egy éjjelre beköltöznek a Kékfestő Múzeumba

Az Éjszakázz a múzeumban című új programjukról, valamint a nyári táboraikról tájékoztatta a sajtót a Kékfestő Múzeum.

Laskovics Márió

Vonnák Andrea múzeumpedagógus, Nagy-L. István igazgató és Batáné Vida Marianna tárlatvezető, múzeumpedagógiai asszisztens a sajtótájékoztatón

Fotó: Laskovics Márió/Napló

A Kékfestő Múzeum csütörtökön közeljövőbeli programjairól tájékoztatta a sajtó képviselőit. Nagy-L. István igazgató egy új kezdeményezést jelentett be, a gyerekeknek szóló Éjszakázz a múzeumban című programot, amit Vonnák Andrea múzeumpedagógus részletezett.

Vonnák Andrea múzeumpedagógus, Nagy-L. István igazgató és Batáné Vida Marianna tárlatvezető, múzeumpedagógiai asszisztens a sajtótájékoztatón Fotó: Laskovics Márió/Napló

– Március 29-én kiderül, hogy éjjel nálunk is életre kel-e a kiállítás. Jó pár éve merész húzás volt a londoni természettudományi múzeum részéről az éjjeli program. Azóta hazánkban is több helyütt vannak ilyen alkalmak, nekünk is régi álmunk volt. Maximum tizenöt, 9-13 éves, bátor, kíváncsi, kalandvágyó lurkót várunk a 8 ezer forint költségű programra, melyben szerepel kézműves foglalkozás, esti torna, vacsora, közös nyomozás, zseblámpás számháború a kertben, filmnézés, illetve reggeli. A résztvevők jó kedvük mellett polifoamot, hálózsákot, zseblámpát és tisztálkodó szereket hozzanak magukkal. Eközben a szülők is kikapcsolódhatnak otthon. Érdeklődéstől függően havonta-kéthavonta ismételnénk meg a múzeumi éjszakázást.

Az igazgató összegezte, idén hat nyári tábort szerveznek. Az egyik EFOP-projektként, partnerintézménnyel valósul meg, a többire várják a jelentkezőket. A bejáratott táboraik esetén is igyekeznek megújulni, újdonságokkal szolgálni. Felhívta a figyelmet, a létszámkorlátok miatt érdemes idejében regisztrálni.

Vonnák Andrea múzeumpedagógus szólt a Kő-papír-olló elnevezésű kézműves táborokról. Az első június 24-28. között várja a 6-8 éves gyermekeket. A másodikat július 8-12., a harmadikat pedig augusztus 5-9. között tartják. A három tábor a kézművességen túl tartalmaz meleg étkeztetést, kirándulást, mozit, reggeli jógát. Tizenhét fő a részvételi limit, a tábor díja 18 ezer forint.

Batáné Vida Marianna tárlatvezető, múzeumpedagógiai asszisztens hozzátette, a két másik táborba 9-10 éves gyerekeket várnak. Az indigóműhelyben, július elején a festés különféle módjaival foglalkoznak, alkotnak és sportolnak, a végén kiállítást rendeznek. A július közepi középkori régésztáborban többek között szemügyre veszik a múzeum gyűjteményét, miniásatáson vesznek részt, pecsétlenyomót, oklevelet, és térképet készítenek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában