Kultúra

2009.04.28. 02:28

Egy hajdanvolt és boldog pár?

Veszprém - Emlékem vagy? címmel mutatták be <i>Omász Kati</i> énekesnőnek és <i>Baranyi Péternek</i>, a veszprémi Petőfi Színház színészének közös verses-zenés műsorát a városi művelődési központban múlt héten.

Szép Orsolya

A műsor témája természetesen a szerelem volt. Az alaphelyzet, vagyis az emlékidézés két szálon valósult meg: a Nő a Férfiról énekelt, a Férfi a Nőről beszélt, kapcsolat szinte alig volt közöttük, a színteret minimálisan használták csak ki, a témákat esetlegesen foltozták egymáshoz, így aztán az emlékezés erősen önkényessé vált. Nem a másik felidézése volt a fontos, hanem az én megmutatása.

A verseknél Baranyi Péter előadásmódjának köszönhetően jelentősen érződött a másik fél jelenléte, a meghittség, ám Omász Kati dalaiban csak az önkifejezés igénye mutatkozott meg. A fantasztikus szövegű zenékből (többek között Bereményi Géza, Dés László, Cseh Tamás, Geszti Péter szerzeményei) és a jól kiválasztott versekből (például József Attila, Jim Morrison, Karafiáth Orsolya, Fenyvesi Ottó szövegei) sajnos nem állt össze egy egész, nem valósult meg a kitűzött cél, az egyik életpillanatból a másikba történő átlépés.

A jelenlegi magányos Férfit és Nőt lehetetlen elképzelni egy hajdanvolt boldog párként, hiszen emlékeik nem tudtak párbeszédbe lépni egymással, nem egészíthették ki egymást, elvesztették tárgyukat, azaz egyszerűen megszűntek létezni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!