Kultúra

2015.10.22. 12:03

Egy szelet Afrika

Sümeg - Ez a trófeagyűjtemény egy lépés ahhoz, hogy a belváros idegenforgalmát is fellendítsük már most télen, és különösen jövő nyáron - fogalmazta meg Végh László polgármester a kiállítás megnyitóján.

Penk Tímea

Az egy éve megalakult új képviselő-testület egyik fő célja a barokk kisváros turisztikai fejlesztése. A népszerű sümegi vár mellett a belváros látogatottságát is növelni kívánják. Papp Gyula, a Veszprém Megyei Vadászkamara elnöke elmondta, hogy elvarázsolta ez a hely és büszke arra, hogy ő is részese lehetett a kiállítás létrejöttének.

- Bízom abban, hogy a trófeagyűjtemény tovább bővül, és ez a vállalkozás sikeres lesz. Köszönjük az adományozóknak, hogy ránk bízták ezt az óriási értéket - mondta Papp Gyula.

A kiállítás megnyitóján a polgármester oklevelet adott át a Sümegi Afrikárium névadójának, Kulcsár Henriknek. Kizmus Botond és Csánicz Nóra zenei műsort adott elő, Nagy Eszter és Gyarmati Krisztián óvodások verset szavaltak.

Az egykori mozi épületében kialakított kiállítás több mint 220 trófeát mutat be, vannak köztük elefántok, oroszlánok, majmok és vízilovak. A látványt hanghatások színesítik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!