Kultúra

2010.11.10. 16:52

Elismerik a diákok munkáját

Veszprém - A tanulmányi versenyeken kiemelkedő eredményeket elért tanulókat és felkészítő tanárokat jutalmaztak a Simonyi iskolában tartott ünnepségen.

Balla Emőke

Veszprém város minden évben megjutalmazza azokat a diákokat, akik az elmúlt tanév országos és megyei versenyein kimagasló eredményt értek el. A tavalyi tanév nagyon eredményes volt, mondta Szauer István, az oktatási és sportiroda vezetője a tegnapi ünnepségen, ahol a Simonyi Zsigmond Ének-Zenei és Testnevelési Általános Iskola tanulói adtak hangulatos műsort.

Némedi Lajos, Veszprém alpolgármestere köszöntőjében úgy fogalmazott: Veszprém híres az oktatási intézményeiről és oktatóiról. Az elmúlt évben nagyon sok jó eredmény született, valamennyi diákra és felkészítőjére büszkék lehetünk.

Közel kilencven gyerek kapott elismerést, az országos és megyei versenyek első hat helyezettje, az elismeréseket Porga Gyula polgármester adta át. Az országban első helyen végzett Halmay Fanny (Rózsa Úti Általános Iskola) a Simonyi Zsigmond Kárpát-medencei helyesírási versenyen, Hartmann Domonkos (Simonyi iskola) a zeneelmélti versenyen, Nagy Kartal (Kossuth Lajos Általános Iskola) a Zrínyi Ilona-matematikaversenyen, Arnóczki Renáta (Deák Ferenc Általános Iskola) a Simonyi helyesírási versenyen és Piller Trisztán (Deák iskola) az alapműveleti matematikaversenyen.


A középiskolások eredményei közül kiemelkednek az országosan legjobbak: Fódi Tamás (Ipari Szakközépiskola és Gimnázium, gépész SZÉTV), Szőlősi Ákos és Enyingi Donát (Ipari, Audi kreatív verseny), Szabó Bence (Lovassy László Gimnázium, OKTV történelem), Déri Tamás (Lovassy gimnázium, Arany Dániel-matematikaverseny), Vörös Ádám (Dohnányi Ernő Zeneművészeti Szakközépiskola, trombitás- és ütőhangszeres verseny), az énekkari versenyen országos első díjat kapott a szakközépiskola énekkara.



Sok jó eredmény született

A veszprémi óvodások is jól szerepeltek. A  Bóbita körzeti óvoda, a Csillag úti körzeti óvoda, az Egry úti körzeti óvoda, a Kastélykert körzeti óvoda, a Ringató körzeti óvoda és a Vadvirág körzeti  óvoda gyermekei is szép eredményt értek el országos versenyeken. A Csillag úti óvoda gyermekei nemzetközi versenyeken 2 első, 5 második, 3 harmadik helyet  és 9 oklevelet, tárgyjutalmat, különdíjat kaptak, a Ringató körzeti óvoda nemzetközi versenyen egy  kiállítási lehetőséget nyert.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!