Kultúra

2010.05.20. 19:53

Élmény mindenkinek

Veszprém - A megye sajátos nevelési igényű tanulókat oktató iskolái mutatkoztak be a megyei művészeti fesztiválon a Csermák Antal Alapfokú Művészetoktatási Intézményben csütörtökön.

Deák Dóra

A megyei művészeti fesztivál hagyományos rendezvénye a megye sajátos nevelési igényű (SNI) tanulókat nevelő iskoláinak.

Az idei évben a veszprémi Bárczi Gusztáv Általános Iskola, Speciális Szakiskola és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény volt a házigazda.

A rendezvényt Horváth Éva, a Bárczi iskola igazgatója nyitotta meg. 

- A művészetek összekötik az emberi lelket - fogalmazott, majd így folytatta: - A mai nap során minden résztvevőnek nagy élményben lesz része. A gyerekek megtapasztalhatják, mekkora örömet jelent, hogy bemutathatják egymásnak a produkcióikat.

A város nevében Némedi Lajos képviselő, az oktatási és ifjúsági bizottság elnöke köszöntötte a résztvevőket, aki sok sikert kívánt a fellépő gyerekeknek.

A megyei művészeti fesztiválon arany minősítést szerzett néptánc ketagóriában a Bárczi Galagonya csoportja és a Kicsik Pünkösdölője, valamint a Kozmutza iskola Gergely táncduója.

Színjátszásban a Bárczi Széplelkek csoportja és a tapolcai Szász Márton iskola autista csoportja érdemelte ki az arany minősítést, továbbá a Bárczi diákjainak Grease produkciója modern tánc kategóriában kiemelt arany minősítést szerzett.

Hangszeres zene kategóriában a Bárczisok furulya-csoportját és a kozmutzások Napraforgó zenekarát, vokális zene kategóriában pedig a Bárczi énekkarát és a várpalotai Bartos Sándor iskolából Székely Márta szólóját minősítette a zsűri aranynak.

A félnapos rendezvényre több mint száz gyermek érkezett az ajkai Molnár Gábor, a tapolcai Szász Márton, valamint a várpalotai Bartos Sándor iskolákból.

A veszprémieket a Bárczi mellett a Kozmutza iskola diákjai is képviselték. A fellépők tánc, színjátszás, vokális és hangszeres zene kategóriákban indultak, így a vidám színdarabok mellett látható volt pédául modern-, has- és néptáncbemutató.

Az érdeklődő közönség hallhatott továbbá furulyaszót és népdalokat.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!