elhelyezték a tisztelet koszorúját

2020.01.20. 11:00

Endrődi Sándorra emlékeztek Alsóörsön

Endrődi Sándor költő születésének 170., halálának 100. évforduló­jának alkalmából megemlékezést tartottak Alsóörsön.

Szendi Péter

Kanyár Erika, a Magyar Irodalomtörténeti Társaság megyei elnökhelyettese és Heiter Sándor, a Jeruzsálemhegyi Baráti Kör elnöke helyezték el a tisztelet koszorúját

Fotó: Szendi Péter

Az emlékév első eseményén először az irodalmárról elnevezett református általános iskolában Mészáros Károly mondta el gondolatait a tanulók és a vendégek előtt. Iványi Luca ismertette Endrődi Sándor életútját, majd megkoszorúzták a márványtáblát. A Novákné Juhász Andrea tanárnő által kezdeményezett irodalmi verseny díjazottjait könyvekkel jutalmazták.

Kanyár Erika és Heiter Sándor elhelyezték a tisztelet koszorúját Fotó: Szendi Péter

A faluközpontban található szobornál folytatódott a rendezvény, ahol Hebling Zsolt polgármester beszélt az emlékévről és Endrődi Sándornak a településhez való kötődéséről.

Fehér Marcell és Fehérváry Márton szavalatát követően a település polgármestere és Ferenczy Gábor alpolgármester együtt koszorúztak, majd a Kanyár Erika, a Magyar Irodalomtörténeti Társaság megyei elnökhelyettese és Heiter Sándor, a Jeruzsálemhegyi Baráti Kör elnöke helyezték el a tisztelet koszorúját.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!