Kultúra

2014.04.03. 12:40

Erdélyi hangulatok

Veszprém - A kolozsvári születésű Csaba Péter vezényelte a Mendelssohn Kamarazenekart a Pannon Egyetem Erdélyi napok programsorozata keretében rendezett koncerten az egyetemi aulában.

Balla Emőke

Csaba Péter hegedűművészként, karmesterként bejárta a világot, jelenleg Franciaországban, Lyonban el. A Mendelssohn Kamarazenekart is vezényelte már korábban, Veszprémben azonban először volt közös produkciójuk. A világhírű művész kifejezetten az Erdélyi napokra érkezett Veszprémbe, mint az erdélyi zenekultúra egyik legkiválóbb, nemzetközi rangú reprezentánsa.



A hangversenyen vezényletével Dvorák E-dúr szerenádja, a kamarazenekari irodalom egyik legnépszerűbb kompozíciója volt hallható, valamint Sibelius két Humoreszkje, mely hegedűre és zenekarra íródott. Erdélyi ihletésű művek is megszólaltak, így Veress Sándor Erdélyi táncai, valamint Bartók Béla Erdélyi táncai. A nagy érdeklődést kiváltó, telt házas hangverseny szólistája Kováts Péter Bartók–Pásztory díjas hegedűművész, a Mendelssohn Kamarazenekar művészeti vezetője volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!