Újra dübörög a basszus

2019.07.03. 14:00

Érkezik a veszprémi belvárosba az Utcazene Fesztivál

Sokan, sokszor, sok helyen elemezték már, hogy milyen az „utcazene” stílus. A válasz igencsak egyszerű: minden, ami Veszprém.

Horváth Virág

Fotó: Ugray Adrián

Az Utcazene-fesztivál önmagáért beszél, és nem igényel magyarázatot. A felvetődő kérdésekre a válasz mindig az, hogy el kell jönni, meg kell nézni, szagolni, ízlelni a belvárost ebben az időszakban.

Idén összesen tizenkilenc kezdő vagy már rutinosabb zenész áll a rajthoz, hogy összemérje tudását a történelmi város utcáin, hogy elnyerjék Veszprém és a zsűri szívét. Ha viszont végigpörgetjük a versenyzők sorát, a teljesség igénye nélkül találhatunk közöttük alternatív, indie, rock, pop, R&B, rock’n’roll, afro-funk, elektro brass és még rengeteg, talán teljesen ismeretlen, vagy újragondolt stílust, amiket csak úgy lehet közös nevezőre hozni, hogy „utcazene”.

Július 17-én, szerdán elstartol a várva várt fesztivál
Fotó: Ugray Adrián

Aki még nem merészkedett el a megyeszékhely legfontosabb eseményére életében, most felírhatja a bakancslistájára, július 17-én, szerdán ugyanis elstartol a várva várt fesztivál, és négy teljes napon át részesei lehetünk a végtelen flow-nak. A labirintusszerű utcácskákat felfedezve, a rejtett udvarokba betévedve, vagy a sétálóutcán nyílegyenesen haladva kétméterenként találkozhatunk versenyző, fellépő vagy önjelölt zenészekkel. Ami a legfontosabb: nincs két egyforma zenekar. Ha a main­streamet keresed, rossz helyen jársz. De ha olyan újdonságokra, gyémántokra akarsz bukkanni, akik aztán a kedvenc együtteseiddé válhatnak, akkor Veszprémben a helyed.

A tömegben sétálva mi is a vérkeringés részeivé válhatunk
Fotó: Ugray Adrián

Ha Veszprémet élő egészként, érző létezőnek tekintjük (mint, ahogyan a veszprémiek általában), akkor a Veszprémi Utcazene-fesztivál a város szíve, és az utcákon a hömpölygő tömegben sétálva mi is a vérkeringés részeivé válhatunk.

Ha a csendes, ülős szórakozást preferáljuk, ha a hajnalig táncolást, vagy a headbanget, de a lelkünk vágyik a családiasságra, a közösségi élményre, az egymásra figyelésre, akkor találkozunk Veszprémben, az Utcazene-fesztiválon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában