Kultúra

2010.11.05. 04:16

Értelem és érzelem

Veszprém - Mától, november 5-től karácsonyig minden második péntekre előadássorozatot illetve beszélgetést szervez a Fényházban Ferenczy Zsuzsanna és Völcsei Judit.

Bartuc Gabriella

Témáik: a szeretet és béke különösképpen férfi és nő viszonylatában. Azaz értelem és érzelem egyensúlya. Völcsei Juditot lélekgyógyászként, Szepes Mária hagyatékának ápolójaként ismerjük stresszoldást, személyiség fejlesztést elősegítő tréningjei révén, Ferenczy Zsuzsanna neve azonban meglepetés ebben a szövegkörnyezetben.

Hiszen mindezidáig  bankárként volt jelen a köztudatban. Huszonhét évesen már az OTP fiókigazgatója volt, 33 évesen nevezték ki megyei igazgató helyettesnek, később fiókvezetőként dolgozott a környező városokban. Mint lapunknak elmondta, hosszú folyamat végeredményeként döntött úgy, hogy 32 év OTP-s munkaviszony után lezárja életének ezt a szakaszát. Sikeres volt a pénzügyi pályán, de ennek megvolt az ára. A munka és a magánélet egyensúlyával nem volt elégedett. Mint ahogy ebben a munkamániássá tevő világban annyian manapság. Vannak a karrieren kívül álmai, vágyai, célja, amiket meg akar valósítani. 


 Ferenczy Zsuzsanna 1998 óta foglalkozik számmisztikával, most ezzel, mint az önismeret egyik lehetséges módszerével kapcsolódik Völcsei Judit  lélekgyógyász munkájához. Szeretne segíteni az embereknek a saját útjuk és a boldogulásuk megtalálásában.
 Ehhez próbálnak a maguk módján hozzájárulni a ma 18 órakor a veszprémi Fényházban, a Kereskedelmi és Hitelbank épületének tetőterében kezdődő előadás- és beszélgetés sorozattal is, amelynek központi témája a szeretet. Sokszor, sokan panaszkodnak a szeretet hiányára, különösen karácsony környékén érzékelni ezt  mondja Zsuzsa,

Talán ezért is van így, mert tele vagyunk elvárásokkal és ha ezek nem teljesülnek, akkor csalódottak és elkeseredettek leszünk és ezt összekeverjük a szeretet hiányával. Hajlamosak vagyunk elhinni, hogy velünk csupa rossz dolog történik. Zsuzsa szerint nincs rossz vagy jó. Történések vannak és tapasztalások. Mi emberek teszünk különbséget és minősítjük az eseményeket. A rosszból  ha annak lehet nevezni  tanulunk, a jóból töltekezünk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!