Kultúra

2011.09.19. 19:22

Eseményrögzítők tárlata a kávéházban

Veszprém - A Pannon Egyetem Fényképész Körének Gyerekszemmel nyílt fotókiállítása a veszprémi Íródeák kávé- és teaházban.

Szabó Zsuzsanna

A csaknem három éve alakult, főként egyetemistákból álló, változó létszámú fotóskör vezetője, Ruppert Tamás elmondta, a képeket a tavalyi félévben fotó szakkörre járó hallgatók készítették.
 
- A veszprémi Ringató Körzeti Óvoda kért fel minket arra, készítsünk néhány képet számukra. A gyerekeknek nagyon tetszettek az alkotások, cserébe a kicsik szintén műveikkel hálálták meg tevékenységünket, és rajzoltak nekünk. Itt jelenleg tíz alkotó csak az apróságoknak készített fényképe látható.

A tárlat darabjai éppen ezért tényleg megmosolyogtatóak, és gyerekszívnek, -szemnek kedvesek. A képek között éppúgy látható rózsaszín játék babakocsiban ülő szürke kiscica, mint hívogató sütemények, színes cukorkák vagy egy csodaszépen ívelő szivárvány.

A Pannon Egyetem Fényképész Köre idén is elindította - heti egy alkalommal - elméleti és gyakorlati oktatást is tartalmazó szakkörét, amire várnak minden fotózás iránt érdeklődő középiskolást, de idősebbeket is.
 
- Fotóklubunk kemény magja mindössze négy tagból áll, de idén már több mint tízen csatlakoztak hozzánk - mondta Ruppert Tamás, aki elmesélte azt is, korábban fényképésznek tanult, majd a tanfolyamot, illetve a képesítést később elnevezték eseményrögzítőnek.

A fotó szakkör másik most nyitva tartó kiállítása a Fesztiválok ezer arca 2011 címmel tekinthető meg a Pannon Egyetemen, az egyetemi könyvtár és levéltárban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!