Kultúra

2012.10.03. 18:28

Évadnyitó a villagazdaságban

Nemesvámos-Balácapuszta - A Veszprém Megyei Múzeumi Igazgatóság pedagógusoknak tartott szerdán múzeumpedagógiai évadnyitót a római kori villagazdaságban.

Szabó Zsuzsanna

A Múzeumok őszi fesztiválja keretében szervezett programon a múzeum munkatársai a megye oktatási intézményeiben dolgozó pedagógusoknak mutatták be a római kori villagazdaság múzeumpedagógiai programját.

Az érdeklődők először római kori sétán vehettek részt Villa Romana Balácán Csirke Orsolya régész vezetésével, ahol az épületgyüttest tekintették meg.

 


Élet a római kori Pannoniában címmel Király András múzeumpedagógus a kiállítóhely múzeumpedagógiai programját mutatta be. A gyakorlati bemutatókon a múzeum három restaurátora - Öcsi Galambos Csilla, Ujj Ágnes, Ludvai Zsuzsanna - mesterségbemutatót tartott. A szakemberek a diákokkal közösen végzett paticsfal-, falfestmény- és mozaikkészítés menetét ismertették. A résztvevők ízelítőt kaptak a balácai villagazdaság egyéb programajánlataiból is. Római kori recept alapján készült árpagyöngylevest kóstolhattak, valamint fából készült ügyesség- és készségfejlesztő játékokat próbálhattak ki. A nap során a múzeum első önkéntes tárlatvezetői tanfolyamát sikeresen elvégzők okleveleket vettek át. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!