Kultúra

2015.08.19. 15:46

Évadnyitó társulati ülés a Veszprémi Petőfi Színházban

Megvalósul a Veszprémi Petőfi Színház hangrendszerének cseréje, jelentette be Oberfrank Pál igazgató a szerdai évadnyitó társulati ülésen.

Balla Emőke

Az évadkezdő programon az igazgató a nyári előadásokat is felidézte. Nagy feladat volt a júniusi Nemzeti értékek ünnepe című gálaműsor a társulat számára, amit sikeresen megoldott. A Kulcskeresők című Örkény-színdarabot Balatonfüreden és Budapesten, a Városmajorban láthatta a közönség, a Tokaji aszú című zenés vígjátékot pedig Szarvason és Tokajban, ahol a darab előbemutatóját tartották, a premier október 9-én lesz a Veszprémi Petőfi Színházban. Látványos felújítási munkákat nem végeztek idén nyáron az intézményben, szeptemberben azonban megvalósulhat a teátrum hangrendszerének cseréje, ezáltal még igényesebb, teljesebb hangzás fogadja majd a nézőket, mondta Oberfrank Pál.

Az igazgató felhívta a figyelmet a takarékoskodásra a színház és a színészház épületében, mely az elmúlt időszakban 25 millió forint mínuszt termelt. A gazdálkodást illetően nagy a színház felelőssége, utalt a teátrum vezetője a nyáron a Kabóca Bábszínháznál és az ISZSZ-nél  történtekre. Szólt arról is, hogy ma vállalkozói igazolvánnyal is előadóművészi engedélyt lehet szerezni, sokan szeretnének színpadra állni. Nincsenek kiváltságos helyzetben a főiskolát, egyetemet végzett színészek sem, mindenkinek ugyanott kell helytállni. Jobbnak, többnek kell lennünk másoknál, fő tevékenységünkre koncentrálnunk, hangsúlyozta az igazgató.


A Veszprémi Petőfi Színház 2015/2016-os évada szeptember 1-jén a Lililom című színmű olvasópróbájával kezdődik, melynek november 6-án lesz a premierje. December 18-án mutatja be a társulat az Abigél című musicalt. Az egy tagozatú prózai színház számára különösen nagy kihívás egy nagyszabású zenés darab megvalósítása élő zenekarral, éppen ezért a társulat egy évadban egy ilyen produkciót vállal. Schiller Ármány és szerelem című színművét Eperjes Károly rendezi, a bemutató jövő év februárjában lesz, az évadot a Család ellen nincs orvosság című komédia zárja a nagyszínpadon. A Latinovits-Bujtor Játékszínben a Love letters - Szerelmes levelek című előadás lesz az első bemutató.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!