Megtartani a hűséges nézőket

2018.08.22. 20:00

Évadnyitó társulati ülés a Veszprémi Petőfi Színházban

Nagyon fontos, hogy a rekonstrukció elindulásával se veszítsük el hűséges nézőinket, mondta Oberfrank Pál a Veszprémi Petőfi Színház évadnyitó társulati ülésén.

Balla Emőke

Fotó: Penovác Károly/Napló

A főépület rekonstrukciója miatt a jövő év nyarán költözik ki a teátrum

A teátrum igazgatója úgy fogalmazott: legfőbb vágyuk a közönség megnyerése. Így volt ez az elmúlt évadokban, és így lesz ez a jövőben is. A Veszprémi Petőfi Színház az idei évad valamennyi előadását a jelenlegi helyszínen tartja, a főépület rekonstrukciója miatt a jövő év nyarán költözik ki a teátrum. Oberfrank Pál köszönetet mondott a társulat tagjainak, akik a nyáron is dolgoztak; a színháznak tizennégy előadása volt többek között Budapesten, Taliándörögdön, Tihanyban. Új helyszín a balatonalmádi Magtár, ahol Kerényi Imre rendező hívására három előadást terveztek, végül négyet tartottak. Legnagyobb öröm és kitüntetés, hogy a Petőfi Színháznak minden helyszínen nagyszerű a fogadtatása, országosan jó a híre, ezt a jövőben is őrizni kell, hangsúlyozta az igazgató.

Fotó: Penovác Károly/Napló

Brányi Mária szerint sikeres volt az elmúlt évad, ahogyan a nyár is, melynek kiemelkedő programja a város kulturális kínálatát gazdagító operettfesztivál. Veszprém alpolgármestere a színház rekonstrukciója kapcsán elmondta: még idén elkészülnek az engedélyezési tervek. Nemcsak az épület újul meg, de a színházkert is a Zöld város program keretében; méltó környezet fogadhatja a színház látogatóit. A feltételek adottak, hogy a színvonalas művészi munkának még jobb körülményei legyenek. Kiemelten meghatározó az idei évad, hogy műsorterve a rekonstrukció idején is megtartsa a közönséget.

Boldoggá teszik, felvillanyozzák, örömöt sugároznak a nézőknek

Nagy Károly apátkanonok a kultúra gyógyító erejéről, az örömadásról, mosolyról beszélt az évadnyitó társulati ülésen. Szép küldetés a színészeké, fontos a háttérmunkások feladata: boldoggá teszik, felvillanyozzák, örömöt sugároznak a nézőknek.

Fotó: Penovác Károly/Napló

Kellerné Egresi Zsuzsanna, a Petőfi Színház igazgatóhelyettese beszámolt arról, hogy szeptember 15-én, szombaton ismét megrendezik a nyílt napot, szeptember 23-án, vasárnap pedig a Színház az állatkertben című programot. A város két népszerű intézményének találkozója, összekapcsolódása újdonság, a teátrum műsorral készül az állatkertben. Ahogyan évek óta, úgy idén is csatlakozik a színház a mellrák elleni küzdelem jótékonysági rendezvényhez október 6-án, véradást is szerveznek.

Szeptemberben erdélyi turnéra készül a társulat, az első premiert szeptember végén tartják a nagyszínházban, Nóti Károly–Fényes Szabolcs–Szenes Iván zenés vígjátékát, a Nyitott ablak címűt Szilágyi Tibor Kossuth-díjas színművész rendezi. Csiky Gergely A nagymama című vígjátékát Rátóti Zoltán Érdemes művész rendezésében, Kállai Borival a főszerepben mutatják be. A Diótörő és Egérkirály című musical rendezője Oberfrank Pál. Moliére Tartuffe című komédiájának bemutatója 2019. februárjában lesz, az előadást a Kossuth-díjas rendező, Marton László állítja színpadra. A nagyszínpadon az évad utolsó premierje Dan Gordon Esőember című drámája, amit az autizmus világnapjához kapcsolódva mutat be a színház március végén, a Jászai-díjas Anger Zsolt rendezésében.

A Latinovits-Bujtor Játékszínben láthatják a nézők a Jövőre veled, ugyanitt című romantikus vígjáték második részét, Hargitai Iván rendezésében. Harold Pinter A gondnok című abszurd drámáját Lengyel Lerenc, Spiró György Prah című komédiáját Tóth Géza rendezi. Visky András Júlia – Párbeszéd a szerelemről című monodrámáját Ráckevei Anna Érdemes művész, Márai Sándor Hallgatni akartam című monológját Hegedűs D. Géza Kossuth-díjas színművész adja elő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában