Kultúra

2017.08.29. 17:45

Száztíz éves a Pál utcai fiúk - Interaktív kiállítás Balatonalmádiban

Interaktív vándorkiállítás eleveníti meg Molnár Ferenc népszerű regényét, A Pál utcai fiúkat a balatonalmádi Pannónia Kulturális Központ és Könyvtárban.

Marton Attila

A tárlat tavasszal a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtárban nyílt meg, Veszprém megyében elsőként Balatonalmádiban látható, mondta kérdésünkre Fábiánné Sáray Anna könyvtárvezető. Hozzátette, a kiállítás anyagára könyvtári foglalkozást lehet összeállítani a diákoknak, a tárlatra az iskolai csoportok előzetesen a könyvtár telefonszámán jelentkezhetnek be.

Gergely Gabriella az interaktív vándorkiállításon
Fotó: Balogh Ákos

A Pál utcai fiúknak szentelt, a regény születésének 110. évfordulóján nyílt kiállításon a századforduló jellegzetes tárgyi eszközei és játékai mellett paravánok és képek mutatják be a regény hőseit, művelődéstörténeti hátterét és Molnár Ferenc szerzőt. A vándorkiállítás alapjául a Petőfi Irodalmi Múzeum korábbi kiállítása szolgál, az interaktív tartalmak kidolgozásában részt vett a Nemzeti Múzeum, a Vígszínház és a Móra Könyvkiadó. A tárlat szeptember 15-ig látható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!