Kultúra

2012.11.07. 07:20

Fergeteges komédia

Ajka-Celldömölk - A művelődési központban a Száguldó Orfeum színház a Lulu című két részes, zenés bűnügyi komédiát mutatja be pénteken 19 órakor Ajkán, másnap este pedig Celldömölkön.

Tóth B. Zsuzsa

A darabot Koltai Róbert rendező mutatta be lapunknak. Mint az egyébként abban epizódszerepet szintén vállaló színművésztől megtudtuk, rajta kívül Ivancsics Ilona, Kertész Péter, Bodrogi Attila is szerepet kap a komédiában. Koltai külön kiemelte a fiatal tehetségek játékát, Király Adrián mellett a Jóban rosszban című televíziós sorozatból ismert Végh Judit és a veszprémi Latinovics Játékszínben már sikerrel debütált Szirtes Balázs kap szerepet.

- Az előadást először a debreceni nyári színházban mutattuk be nyitódarabként, teltház előtt mindkét alkalommal. Szentendrén, ahonnan a színházat vezető Ivancsics Ilona származik szintén nagy sikerrel játszottuk. Eddig talán hat-hét alkalommal láthatta a közönség, de mindig hangos tetszésnyilvánítással fogadják. Köszönhető ez a kiváló színészi játék mellett a remek élőzenének is. A mára már klasszikusnak számító Fényes - Szenes slágerek közül felcsendül például a Nem csak a húsz éveseké a világ, a Hello, Cherry. Utóbbi akkor lett híres, mikor úgy harminc éve a József Attila Színházban Bodrogi Gyula és Voith Ági játszotta a francia darabból született vígjáték főszerepeit.



A József Attila Színházban a Miniszter félrelép és a Balfácán több, mint egy évtizeden át volt színpadon, sőt, utóbbi ma is megy, immár 17 éve. Úgy gondolom, hogy jó, ha egy darab akár ennyi időt is megél, de utazó színház lévén ezt most nem várhatjuk. Azonban ha arra gondolok, hogy az Én és a kisöcsém szintén utazva élt meg hosszú életet, a Lulu-nak is azt jósolhatok. Fantasztikus szórakozást nyújt – mondta Koltai Róbert. A darabban a főhős Lulu és barátja, Emil kedvelik a könnyű életet és a könnyed izgalmakat.

Egy merész rablással nem kevés pénzhez jutnak, azonban hogy azt meg is tudják tartani, egy "balek" hivatalnok lakásába törnek be, ahol meghúzzák magukat. Közben váratlanul hazajön a házigazda és annak rendőrfelügyelő barátja, aki a szomszédban lakik, amazon feleségével. Az "ártatlan" betörők reménytelenül a lakásban rekednek, s amikor a rendőr férfifaló neje a balek házigazdát szemeli ki heti áldozatának, elő kell lépniük rejtekhelyükről. Ezzel aztán elindul a fergeteges tévedések komédiája, szerelemmel, tánccal, felejthetetlen alakításokkal és a mára már klasszikusnak számító Fényes - Szenes slágerekkel és elő zenei kísérettel. Nem is kell ennél több egy romantikusan vidám estéhez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!